Treniram rukomet i prije godinu dana sam imala povredu ramena tj. na utakmici sam naglo digla ruku i nesto je "kvrcnulo" kao da ce mi iskociti rame. Poslje toga nisam jedno vrijeme mogla dici ruku iznad glave. Radila sam neke vjezbe i uspjela sam da ruku podignem iznad glave ali uvijek malo boli. Od tada kad god naglo dignem ruku "kvrcne" mi u ramenu i imam osjecaj da ce mi iskociti rame. Takodje mi se isto desavalo i na plivanju.
Doktoru jos nikada nisam otisla!
Bojim se da mi jednog dana ne iskoci rame pa onda jos veci problem.
Mozete li mi na osnovu ovoga reci sta je u pitanju i da li bi mi steznik za rame pomogao da rame ne "kvrcne" tj. da ne iskoci? Sta je najbolje da radim?
Hvala unaprijed na odgovoru!
problem sa ramenom
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: problem sa ramenom
Bez pregleda i snimka moze samo da se nagadja o cemu mzoe da se radi. Ako bi se krenulo sa nabrajanjem, verovatno bi se u tom spisku nabrojanih mogucih stvari naslo i ono sto pravi problem, ali mislim da Vama ne treba nabrajanje, vec resenje problema, zar ne? Dakle, ipak morate da skupite hrabrost pa da se javite ortopedu.
Nakon odlaska ortopedu dijagnoza je: Periarthritis humeroscapularis. Na RTG snimku se nista ne vidi.
Mozete li mi malo pojasniti?
Sta da radim?
Unapred se zahvaljujem!
Mozete li mi malo pojasniti?
Sta da radim?
Unapred se zahvaljujem!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ta dijagnoza zahteva opsezno lechenje fizikalnom medicinom i kineziterapijom, vas lekar ce vas sigurno uputiti na terapije, nemojte odugovlachiti i nemojte preskakati terapije, i velika je greshka shto se odmah niste javili lekaru, ne lechena povreda ce se sada duze lechiti nego da ste se odmah javili lekaru!
Ali shta je tu je, krenite sa terapijama shto pre!
Ali shta je tu je, krenite sa terapijama shto pre!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.