Ova mi je dijagnoza postavljena na oba stopala, kako mi je objasnjeno radi se o nagnjecenom nervu koji trenutno nije pod nagnjecenjem, ali je upaljen. Kao fizikalnu terapiju imam magnete, struju, laser i bioptron lampu. Ovo traje od aprila, znaci vec 10 meseci i bio sam kod nekoliko lekara, ovaj je prvi koji je postavio ovu dijagnozu, prvi je rekao da je stvar u ravnim tabanima i dao mi da nosim uloske. Drugi je rekao da je upaljeno meko tkivo i nakon oko 2m terapija imao komentar "da li stvarno moras da trcis", a ja ni da hodam lepo nisam mogao. Sam problem je u tome sto ne mogu da se oslonim na stopala jer se javlja bol u svodu odmah ispod prstiju gde se, navodno, nalazi taj nerv. Vec sam isao na terapije strujom i ultrazvukom koje nisu pomogle. Mazao sam i Nimulid gel, mirovao.... Isao sam i kod neke babe koja to sve namesta, ali je bol prestao samo na par dana.
Interesuje me da li ima nekoga sa slicnim problemom ili neki lekar aktivan na forumu ima da preporuci neki dodatak terapiji.
Neuralgia Mortoni Pedis Lat Dex
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Neuralgia Mortoni Pedis Lat Dex
Ako je dijagnoza tacna, dolazi jos u obzir davanje lokalnog anestetika u sam nerv koji je oboleo (tj. u njegovu neposrednu blizinu) ili operativno lecenje.
Re: Neuralgia Mortoni Pedis Lat Dex
Nisam napisao da od terapija imam struju, magnete, laser, bioptron lampu....
Taj anestetik bi koliko drzao? Pretpostavljam da on ne bi resio problem na duge staze.... Cuo sam da ima tih situacija kada se da anestetik, nerv umrtvi, ali se posle nekoliko godina ponovo aktivira i opet isti problem, ako ne i gori? Kome se treba obratiti za operativno lecenje i kakve su (nezeljene) posledice operacije?
Hvala na trudu!
Taj anestetik bi koliko drzao? Pretpostavljam da on ne bi resio problem na duge staze.... Cuo sam da ima tih situacija kada se da anestetik, nerv umrtvi, ali se posle nekoliko godina ponovo aktivira i opet isti problem, ako ne i gori? Kome se treba obratiti za operativno lecenje i kakve su (nezeljene) posledice operacije?
Hvala na trudu!