dete asmaticar,napad za napadom
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
dete asmaticar,napad za napadom
Moj dete sada ima 2,5 godina,vise puta sam pisala ali sada je alarmantno.Prvu opstrukciju dobio sa 5 i po meseci,imao do sada 3 upale pluca,jednom hospitalizovan.Zivimo u Emiratima i kazu da posto u porodici nema asmaticara,okidac je preseljenje ovde kada je imao 4 meseca i vlaznost vazduha,centralne klime itd.U zadnja 2 meseca(koliko smo ovde,pre toga bili u Srbiji 4 meseca)imao upalu pluca kada je pio 10 dana antibiotik,onda bronhitis kada mu je dat antibiotik(pritom svaki put jaka opstrukcija,inhalacije ventolinom,pulmikort-inace inhaliram ga pulmikortom od kada smo dosli ovde,2 meseca,preventivno),zatim nije bilo poboljsanja nakon 4 dana menjaju mu antibiotik i uvode novi koji takodje ukidaju nakon tri dana i uvode prvi.tjvracaju ga na prvi koji pije 7 dana,zatim upala uha i antibiotik 10 dana(prvo 7 pa produzeno na 10)....hocu reci da je dete za 60 dana bilo 30 i nesto dana na antibioticima i poslednji put(pre nedelju dana)dobije jaku opstrukciju sa jako visokom temperaturom koji nisam uspela skinuti 3 dana,nije reagovao na paracetamol,hvala Bogu doktorka je posumnjala na virus te mu nije dala antibiotik,radjen rentgen(stpo ovde praktikuju pri svakoj poseti lekaru,na mesec dana),dobio inhalacije ventolin 0.6ml,po potrebi,pulmikort jacine 0.25,1ml i fizioloski,s tim da mu po prvi put daju pulmikort 3 puta dnevno(nasi u Srbiji daju jednom dnevno,ujutru samo a ovde 2 puta ali ovo je prvi put da doktor prepisujei 3 puta dnevno inhalacije)...nije mu bilo bolje iako je primio injekciju kortiko steroida,trazi njegov leklar ovde da se dete hospitaklizuje i juce su nas ceo dan drzali u hitnoj,inhalirali dete na svakih 20 minuta ventolinom,dali mi neki sirup kortiko,vadili bris nosa,rekli da je bolje i poslali nas kuci(pulmolog dao ventolin po potrebi,moze i na 4 sata sa 3ml fiziolosko,dao flixotide umesto pulmicorta(ista doza) respule,i sirup prednisol 4 dana...Jeli ok terapija za taklo malo dete sa tako oslabljenim imunim sistemom i jesu li stetni ti preparati kortiko u inhalacijama(dete se inhalira precesto i topo 3 meseca u kontinuitetu)???#Hvala!