Imam 30 godina,pre dve godine, bez predhodnih simptoma, počela su da mi otiču stopala, šake i kolena, prećeni velikim bolom i ukočenošću. Odmah po prvim simptomima obratio sam se lekaru te je rađen reuma faktor koji je bio negativan i rengensko snimawe stopala, kolena i šaka gde nije uočeno ništa od uzroka otoka i bola. Nakon toga bol i otoci su nastavili u kontinuitetu ali sa smanjenim intenzitetom tako da sam trpeo bolove, ez uzimanja bilo kakve terapije. Pre oko 30 dana ponovo su sa velikim intenzitetom počeli bolovi i otoci koji su zahvatili šake, stopala, a povremeno i kolena ramena i laktove gde se bol svakog dana selio iz zgloba u zglob, dok su stopala i šake u kontinuitetu bolni i otečeni. Bol je konstantan u toku celog dana, pojačan ujutu, a trajao je bez umanjenja bez obzira da li se krećem ili mirujem. Pre dva dana obratio sam se lekaru, gde je uradjeno rengensko snimanje stopala i šaka i uzeta mi je krv na analizu. Analiza krvi biće gotova za dve nedelje, dok pregledom rengenskog snimka ustanovljno je : ŠAKE: Nepotpuno diferencirane ciste u MCP5 desno. STOPALA: Otok mekih tkiva i proširenje MTP5 desno sa supkortikalnim cistama u okrajcima i uzurama na površinama. lako proširenje IF palca desno. ZAKLJUČAK: radi se o artritisu seronegativne artropatije.
Molim Vas ukoliko neko stručno lice moše da mi kaže o kakvoj bolesti se radi i da mi protumači nalaz rengenskog snimka, bio bih mu zahvalan.
Otiču mi stopala i šake uz velike bolove
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99