Iscasenje kolena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Alex777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 8:18 pm

Iscasenje kolena

Post od Alex777 »

Pre 9 dana sam delimicno iscasio levo koleno, otisao sam kod lekara opste prakse i receno mi je da odem kod izvesne zene koja namesta zglobove ,da ne treba da idem na ortopediju.Medjutim,otok je splasao i lakse se krecem, ali jos uvek ne mogu da stojim sa skroz ispravljenom nogom.Da li je ovo normalno kod ove povrede,ili je potrebno da odem kod ortopeda?Hvala unapred.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Bilo bi dobro da koleno pregleda ortoepd, a da se pre toga napravi rentgenski snimak tog kolena. Ipak tegobe traju neuobicajeno dugo
Alex777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 8:18 pm

Post od Alex777 »

Hvala.
beba1976
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 07, 2007 10:26 pm

Post od beba1976 »

Za ublažavanje bolova koristi VOLTAREN emulgel
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Jako je bitno koji je mehanizam povrede. Iz svega navedenog zakljucujem da je doslo do subluksacije patele, odnosno casice. To povlaci za sobom pokidan medijalni retinakulum (najverovatnije), a verovatno zbog mehanizma nastanka povrede i nategnuce ako ne i naprsnuce medijalnog kolateralnog ligamenta kolena, kao i eventualnu leziju (povredu) medijalnog meniskusa. Ako uopste ne mozete ni u lezecem polozaju da ispravite koleno, onda je to zbog meniskusa koji je uglavljen. Bilo bi pozeljno odmah da odete kod ortopeda koji bi Vam to namestio, i preduzeo dalje korake u lecenju.
Sve najbolje.
Vitez Koja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 19, 2009 2:36 pm

Post od Vitez Koja »

Operiso sam koleno pre nekih 3 meseca imao sam iscasenje levog kolena to je trajalo nekih 5 godina dok nisam otiso u NS i snimio.Koleno sad izgleda dobro ali moram na plivanje.Pa ako nekom treba neka informacija nek se javi
emilijamak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 29, 2009 1:21 am

Re: Iscasenje kolena

Post od emilijamak »

Vitez Koja reci mi posle operacije jesi li mogao da savijes koleno i koliko ti je trebalo vreme da ga savijes makar 90 stepeni ja ne mogu da ga savijem operisala sam ga pre mesec i 10 dana i sada vezbam fizikalne vezbe oko 16 dana i savijem ga oko 60 stepeni, imam jake bolove pri savijanju osecam kako da me kine nesto unutra i svak dan sve to iz pocetka, jos uvek imam otok, plasim se da ne ostanem invalid....:(
Vitez Koja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 19, 2009 2:36 pm

Post od Vitez Koja »

Izvini sto kasnim, ja sam za oko mesec dana mogao da savijem normalno oko 110 stepeni pa sam posle isao na plivanje koje mi je dosta pomoglo i sad mogu skroz da savijem.Ali sve zavisi kakvu si ti operaciju imala i sta su ti radili meni su uradili minimalnu tako su barem rekli.
emilijamak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 29, 2009 1:21 am

Post od emilijamak »

ja sutra idem kod ortopedski hirurg na kontrolu posle 20 dana sto sam provela na rehabilitacije, jedno sasm sigurna da mi je koleno zalepeno, t.e. casica i kada ga vijem jako me kine i tegne, pretpostavljam da sam dobila artrofibroza i ne znam sta cu :(
t.silva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 29, 2009 8:35 am

Post od t.silva »

Vitez...koja je operacija u pitanju kod tebe?...mene koljeno isto zeza isto 5 godina pa planiram operaciju na ljeto...kod mene je u pitanju prednji uksteni ligament-ACL.........tj. moracu na rekonstrukciju....
Odgovori