Iscasenje kolena
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Iscasenje kolena
Pre 9 dana sam delimicno iscasio levo koleno, otisao sam kod lekara opste prakse i receno mi je da odem kod izvesne zene koja namesta zglobove ,da ne treba da idem na ortopediju.Medjutim,otok je splasao i lakse se krecem, ali jos uvek ne mogu da stojim sa skroz ispravljenom nogom.Da li je ovo normalno kod ove povrede,ili je potrebno da odem kod ortopeda?Hvala unapred.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
Jako je bitno koji je mehanizam povrede. Iz svega navedenog zakljucujem da je doslo do subluksacije patele, odnosno casice. To povlaci za sobom pokidan medijalni retinakulum (najverovatnije), a verovatno zbog mehanizma nastanka povrede i nategnuce ako ne i naprsnuce medijalnog kolateralnog ligamenta kolena, kao i eventualnu leziju (povredu) medijalnog meniskusa. Ako uopste ne mozete ni u lezecem polozaju da ispravite koleno, onda je to zbog meniskusa koji je uglavljen. Bilo bi pozeljno odmah da odete kod ortopeda koji bi Vam to namestio, i preduzeo dalje korake u lecenju.
Sve najbolje.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jul 19, 2009 2:36 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 29, 2009 1:21 am
Re: Iscasenje kolena
Vitez Koja reci mi posle operacije jesi li mogao da savijes koleno i koliko ti je trebalo vreme da ga savijes makar 90 stepeni ja ne mogu da ga savijem operisala sam ga pre mesec i 10 dana i sada vezbam fizikalne vezbe oko 16 dana i savijem ga oko 60 stepeni, imam jake bolove pri savijanju osecam kako da me kine nesto unutra i svak dan sve to iz pocetka, jos uvek imam otok, plasim se da ne ostanem invalid....

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jul 19, 2009 2:36 pm
Izvini sto kasnim, ja sam za oko mesec dana mogao da savijem normalno oko 110 stepeni pa sam posle isao na plivanje koje mi je dosta pomoglo i sad mogu skroz da savijem.Ali sve zavisi kakvu si ti operaciju imala i sta su ti radili meni su uradili minimalnu tako su barem rekli.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 29, 2009 1:21 am
ja sutra idem kod ortopedski hirurg na kontrolu posle 20 dana sto sam provela na rehabilitacije, jedno sasm sigurna da mi je koleno zalepeno, t.e. casica i kada ga vijem jako me kine i tegne, pretpostavljam da sam dobila artrofibroza i ne znam sta cu 

Vitez...koja je operacija u pitanju kod tebe?...mene koljeno isto zeza isto 5 godina pa planiram operaciju na ljeto...kod mene je u pitanju prednji uksteni ligament-ACL.........tj. moracu na rekonstrukciju....