vrtoglavica

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
neki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 25, 2009 4:00 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

vrtoglavica

Post od neki »

imam 21 godinu i vec duze vreme imam problema sa vrtoglavicama,radio sam sva moguca neuroloska testiranja i snimanja i svaki nalaz je bio uredan. sada imam vrtoglavice kada legnem na ravno,okrenem glavu u desnu stranu,a ponekada i kada legnem na desnu stranu sa jastukom ispod glave. RTG vratne kicme je pokazao ispravljenu fiziolosku lordozu vrata,a uz to imam i levostranu kifoskoliozu.sada radim vezbe za jacanje misica vrata i kismenog stuba i malo mi je bolje. da li mozete da mi savetujete sta bi bilo jos dobro za resavanje ovog mog velikog problema,moj fizijatar kaze da sada hvatam poslednji voz da stabilizujem ove probleme dok nisu presli u "hronicno" bola nemam jos uvek.pozdrav
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ako su rezultati svih testova uredni, kao sto kazete, a snimak pokazuje ispravljenu fiziolosku lordozu vrata, to je najverovatnije indirektni pokazatelj da postoji neki problem sa vratnom kicmom. Dakle, ako vratna kicma nije detaljno ispitana, treba se njom pozabaviti.
Biljana.t
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 13, 2009 9:49 am

Post od Biljana.t »

Verovatno bi trebalo da uradiš NMR vratne kičme, tada se sve mnogo jasnije vidi. Ja imam spondilozu tri pršljena u vratnom delu i potpuno iste vrtoglavice, dakle samo kad ležim i okrećem glavu u levo, ili kada stavim neki jastuk pod glavu. Radila sam statičke vežbe za vrat ali mi je od njih bilo samo mnogo gore, tad sam hodala danima u bestežinskom stanju i onda sam prestala da radim vežbe i sve se smirilo. Naravno, niko mi nije dao nikakav savet, uputstvo, mišljenje, ništa...
neki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 25, 2009 4:00 pm

Post od neki »

koliko imas godina? ja neman spondilozu,vec ispravljenu lordozu i od toga prilikom okretanja glave dolazi do pritiska na vertebralnu arteriju i prekid dotoka kiseonika u mali mozak,a i misicna masa mi je ravna nuli na vratu... od statickih vezbi mi je bolje ali pored njih radim i dinamicke od kojih mi se istezu misici vrata i jos mi je bolje,a radim i vezbe za kifoskoliozu... cim ne radim vezbe kako su mi propisane ili preskocim bude mi losije osecam pritisak u galvi malo me zanosi i sada nemam vrtoglavice kada lezim na ravnom vec samo kada okrenem glavu na desno ili kada legnem na desnu stranu ali brzo prodju...drago mi je da je jos neko odgovorio na moju temu i dao mi neki savet kako da se resim ovog problema koji me je rano zadesio i koji mi ne dopusta da normalno zivim... hvala biljana pozzz
Omega
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 10:02 pm

Post od Omega »

Biljana.t napisao:Radila sam statičke vežbe za vrat ali mi je od njih bilo samo mnogo gore..
Da li postoji pacijent oboleo od ovog tipa bolesti koji nema ovakve rezultate "terapije"..? :o

Žalosno... :cry:
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
Kontakt:

Re: vrtoglavica

Post od drdusan »

Ljudi manite se price o vratu.

Godinama lecim ljude od vrtoglavica i verujte mi nisam do sad video vrtoglavicu koja je posledica oboljenja vrata !
Ne kazem da to ne postoji, ali je veoma, veoma, veoma retko i to je prilicno kontroverzna dijagnoza. Tj. ranije dok se nije znalo za BPPV (benigni vertigo) doktori su ovim pacijentima objasnjavali kako su im vrtoglavice posledica oboljenja vratne kicme.

Nekiju sam vec u prethodnim postovima on-line postavio dijagnozu.

Zakljucak: ako imate problema sa vratom, lecite vrat, ali vrtoglavice i vrat nemaju nikakve veze (bar u 95% slucajeva).
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
Odgovori