Nesto na glavi, poludecu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
hlok
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 09, 2009 7:46 pm

Nesto na glavi, poludecu

Post od hlok »

Ne stizem zbog posla da odem kod doktora, otici cu kada odem na odmor.

Elem, evo kako izgleda moj problem:

SlikaSlika

Menjam redovno jastucnicu (cak i jastuk promenio) i posteljinu, perem kosu svaki drugi dan (prao i redje, ali sam ucestalio jer sam pomislio da nije do toga), menjao sampone, prao i sapunom, ne nosim nista na glavi...

Jedino da nije ishrana u pitanju.
Uglavnom jedem suvu hranu, proizvode od testa, i mlecne proizvode.
Da mozda nije alergija na gluten ili sta vec, ne razumem se?
dundica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 11:06 pm

Post od dundica »

Za pocetak, nije bas idealno blizu slikano ,ali vidjam otprilike to kod svog dragog par dana posle posete frizeru. Frizer koristi masinicu jer on hoce tako da se shisha i ne znam da li je u pitanju nehigijena mashinice ili jednostvano nacin na koji ona seche dlaku pri provlacenju kroz kosu, uglavnom to bas izgleda iziritirano i posle par dana pocinju potkozne bubuljice i crvene tufne.
Sad, neko drugi bi ti mozda rekao da je to folikulitis ili kako se vec zove, ne mora mozda kod tebe biti izazvano ovim vidom friziranja, mada mi lici da ga i ti upraznjavas, ali mislim da do jastuka i higijene nije. Najbolje skokni do bilo kog dermatologa, ne verujem da je toliko komplikovano da je potrebno da bude neka munja il legenda pa da otkrije sta je u pitanju.
hlok
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 09, 2009 7:46 pm

Re: Nesto na glavi, poludecu

Post od hlok »

Ovako:
- tokom svih ovih meseci sam išao kod 5-6 (ni ne sećam se više koliko) dermatologa (privatnih, dom zdravlja, klinički centar...)
- koristio svakakve šampone i kreme (Mikoseb, Blue Cap, Alpicin, Flogocid, Klindamicin... ne pamtim šta još)
- išao na terapiju bioptron lampom
- pio Ehinaceu, Vitamin C, Micoseb tablete, Protektin...
- menjao ishranu milion puta, išao sistemom eliminacije

da bih sam konačno pre par meseci otkrio u čemu je problem (i to slučajno, zbog obaveza): vežbanje!
Imao pauzu od 2 nedelje i glava mi se skoro sasvim isčistila. Počeo opet da bih ustanovio da li u tom grmu čuči zec, i vratilo se!
Sada vežbam 2 puta nedeljno i odmah nakon dana za trening mi izađe ovo što mi izlazi, doduše sada na mnogo manjoj površini.
Ne mogu a da ne odradim nekoliko serija sklekova ili zgibova...

Da li je neko čuo/video nešto slično?
Da li neki hemijski procesi u organizmu tokom/nakon vežbanja mogu da prouzrokuju ovo?

Da napomenem da se ovo dešava na glavi i samo na glavi.
Odgovori