Bol u uvu - ORL ili zubar?

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Tanja_Bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 11, 2009 10:40 pm

Bol u uvu - ORL ili zubar?

Post od Tanja_Bg »

Postovani,

Potreban mi je savet. Naime, pre 7 dana sam imala temperaturu do 37 sa 5, i bolove u grlu, koristila sam cajeve, propolis i temperatura je spala od juce i bolovi u grlu su prestali. Ali od danas se pojavljuje bol u levom uvu, skroz "unutra", ali samo kad jedem(tj. zagrizem hranu)na desnoj strani vilice. Ne znam ima li to nekakve vaznosti, ali je tako. I takodje imam osecaj da je levo uvo zapuseno.
Da li je ovo problem za ORL ili da se javim zubaru? Jer, prakticno u mom slucaju odlazak na orl znaci odlazak u dom zdravlja, a obzirom na ovaj grip, ne ide mi se ako ne mora... A kod zubara bih isla privatno negde...
Molim za hitan odgovor, obzirom da za desetak dana treba da imam intervenciju u N.frontu, pa bih volela ovaj problem sto pre da resim...

Hvala unapred
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Bol u uvu - ORL ili zubar?

Post od milanche_srb »

Kao stomatolog, maksilofacijalni hirurg, preporucujem da se prvo javite ORL lekaru, koji ce vas pregledati i ako je potrebno uputiti stomatologu. Podaci koje ste vi napisali nisu dovoljni da znam da li vas problem potice od vilica. To je moguce, ali i ne mora da znaci, a posto se problem javio u uhu vi treba prvo da se javite na ORL. Za grip se nemojte plasiti, ako lekari nisu oboleli, necete ni vi zbog jednog odlaska. :)
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
Kontakt:

Post od drdusan »

Ja sam orl doktor i radim privatno i imam jedno pitanje za vas:
napisali ste da bi ste kod stomatologa isli privatno, a kod orl u DZ. Molio bih vas da mi objasnite zbog cega imate takav stav.
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
Tanja_Bg
Novi član
Novi član

Post od Tanja_Bg »

Ovako, da Vam odgovorim, moji roditelji godinama idu kod tog zubara, pa idem i ja, posto on radi privatno ( jedan je od prvih u Jugoslaviji poceo privatno da radi, tako bar moji roditelji kazu ). Znaci, ne idem privatno kod zubara jer mislim da drzavni nisu dobri, vec se jednostavno radi o izvesnoj "tradiciji" koja postoji u mojoj porodici, da tako kazem. Svi idemo godinama kod tog jednog zubara. Naravno, to ne znaci da je on i najbolji i da nema boljih, verujem da ima, ali je cela moja porodica zadovoljna uslugom, i ne bi menjali nista... Bar za sada :) A posto niko u mojoj porodici nije imao problema koji se ticu oblasti Otorinolaringologije ( nemamo nekog lekara za koga smo dobili preporuku i slicno ), idem u dom zdravlja... Tako da se zapravo ne radi o nekom stavu, vec kako sam objasnila vec. Nije mi bila namera da bilo koga uvredim ili omalovazim. Generalno, mislim da se stav o lekaru formira na osnovu samog lekara, njegovog ponasanja, posvecenosti pacijentu itd, ali on zavisi u velikoj meri i od toga sta pacijent ocekuje od lekara ( npr neki zele da se sto pre izlece pa bi npr cekali dugo na red, nekima odgovara da ne cekaju dugo da budu pregledani itd ). Nebitno je da li lekar radi privatno ili drzavno. Pozdrav!
Tanja_Bg
Novi član
Novi član

Post od Tanja_Bg »

Dopuna prethodnog odgovora:

U prvom postu sam napisala da bih isla "privatno negde..." kod zubara - a sad kad sam sve odgovore procitala vidim da to nije bilo dobro formulisano, jer sam tu formulaciju upotrebila u zelji da ne reklamiram doktora kod koga idem. Zapravo se ne odnosi na sve doktore koji rade privatno. Moja greska.
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
Kontakt:

Post od drdusan »

Ma u redu je Tanja sve sam shvatio.
Nego, je li vama bolje? To je vazno. Ovo sto sam ja pitao bilo je "off topic".
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
Tanja_Bg
Novi član
Novi član

Post od Tanja_Bg »

Da, sada me uvo ne boli vise, taj problem je resen. Ali imam jedan drugi problem vec par godina, postavila sam na novoj temi (Neobicna ispupcenja sluzokoze usta ), posle malo premisljanja doduse, nemam sta da izgubim ako pitam... Obzirom da se orl specijalista, iz vase je oblasti verujem :) Ako mozete, pogledajte o cemu se tu radi, i ako imate bilo kakav savet, bila bih Vam zahvalna. Nadam se da necete zameriti sto na ovaj nacin preplicem 2 razlicite teme...
Odgovori