Ligamentoplastika HITNO !!!!!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
sasa82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 02, 2009 2:25 pm

Ligamentoplastika HITNO !!!!!

Post od sasa82 »

Zdravo svima.
imao sam operaciju meniskusa i prednje ukrstene veze 9.9.2009. pod lokalnom anestezijom i to sam dobro podneo.Medjutim,nakon operacije sam dobio ogroman otok cele noge koji je trajao 7-8 dana.To su lekari sanirali i sve je bilo u redu.20 dana nakon operacije ja sam mogao da savijem koleno 60 stepeni, a sada vec duze vreme idem na terapije i mogu da savijem samo 90 stepeni.Rekli su mi da imam tzv. priraslice i da se to mora odstraniti hiruskim putem.Zanima me,ako je neko bio u slicnoj situaciji, ili zna nesto vise o ovome, postoji li neki drugi nacin da se priraslice uklone, a ako ne kako ta operacija izgleda,nosi li se posle gips i koliko dugo.Ako neko nesto zna, molim da mi pomogne.Hvala unapred.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Ligamentoplastika HITNO !!!!!

Post od Veljko Jovanovic »

Postoperativne "priraslice" spadaju u opisane komplikacije lecenja i njihov obim moze da bude vrlo raznolik. Od obima priraslica zavisi i obim operacije, a samim tim i duzina postoperativne imobilizacije, tako da cete za sve detalje morati da pitate svog ortopeda
Odgovori