Zdravo svima.
Ja sam iz Makedonije, pa kao sto vidim svi imamo slicne operacije, iste bolove, iste postoperativni otoci itd.
Da pocnem iz pocetka. 2006 na pala sam na skijanje pa magnetna rezonansa je bila sledeca: "Veliki zglobni izliv, Lezija zadnjeg roga medijalnog meniskusa i dubokog sloja MCL-a, ruptura ACL u proksimalnoj trecini, Distenzija (edem) posterolateralnih ligamenata". Posle 21-vog dana sam radila operaciju na privatnoj klinici u Beograd - ARTHROSCOPIO GENUS SINISTRI PLASTICA LCA GENUS SINISTRI CUM MM. GRACILLIS ET SEMITENDINOSI.
Sve je bilo u redu sa operacija i td... Nisam mogla da savijam nogu pa su mi na silu savijali nogu sto je bilo uzasno bolno i strasno, ali samo uspela da savijam nogu u odredeni period za odredeni %... Posle toga sve je bilo super za u 2008-me da mi se javi bol u koleno ispod casice i nisam mogla sros da savijem nogu jer sam osecala bol. Tada je radjena druga magnetna: lezija zadnjeg roga medijalnog meniskusa sa degeneracija isti, smanjen agol zadnjeg ligamenta sa zadebljenje grafta sa promenjen signal mesta gde se povezuje... tako nesto.
Bila sam kod 4 lekara ovde u Mk i dvojica su mi rekli isto sto sam zaklucila da je to. Rekli su da treba prvo terapija da koleno optereceno, uradila sam sto su rekli za danas da mi kaze da treba da idem opet na operaciju i ne znaju dali ce da bude opet ligamentoplastike ili samo je meniskus u pitanje ili neke mrezice od ligamente koje treba da se obrade za da ne smetaju pri savijanje za da se izbegne ligamentoplastika. Za sve ovo da bude jos gore, pre dve nedelje od njobicno savijanje na koleno, osetila sam jak bol u koleno i nisam mogla da ispruzim nogu. Zatim je koleno oteklo (spustila sam otok sa hladno pa toplo i hepalpan) sada hodam sa pomosni stegac jer koleno mi je nekako nestabilno i boli. Sada doktor sumnja i da sam povredila casicu.
Htela sam da Vas pitam, sta mislite o sve ovo. Ne znam dali uopste da idem na drugu operaciju, dali da verujem lekarima, dali da prodolzim sa stegac ili sta da radim? Sta ako opet treba da radim ligamentoplastike? Ovi kod nas nemaju srafove a kamoli one razgradlive koje sam ja koristila u prvoj operaciji i koji su me kostali "samo" 1500 eur.
Molim Vas za pomos ako neko zna.
Hvala Vam unapred.
Druga operacija
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99