prestanak rasta brade

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Bodla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 10, 2008 12:01 am

prestanak rasta brade

Post od Bodla »

Pozdrav! Nigde na netu nisam nasao na slican problem, pa ako neko ima bilo kakva saznanja pomoc je dobro dosla. Naime, u predelu vilice mi na par mesta prestaje rasti brada (velicine od prilike kao novcic od 20 din). Posetio sam dermatologa, snimio vilicu i zube, kompletan nalaz krvi sa antitelima i nekim hormonima, pregled krajnika i sve je u najboljem redu. Posto nije nasao na nijedan uzrok dermatolog mi je prepisao kremu ELIDEL i rekao ako kreme ne pomogne da se pomirim sa tim. Nije nista srasno, ali sam primoran na cesto brijanje iz estetskih razloga.[/b]
wonder
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 1:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od wonder »

interesantan problem,prvi put cujem za ovako nesto.nisam dr ali znam iz svog iskustva da je elidel lijek koji se daje radi povecanja imuniteta,nije kortikosteroidan pa mozes da ga stavljas koliko hoces samo mozes da imas nuspojave od te kreme kad pijes alkohol recimo,ili jedes nesto ljuto da te mjesto gdje si mazao zapece.mozda bi trebao da izvadis hormone,nemam pojma,da pogledas testosteron.
BlaCKaNgeL
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 20, 2009 6:57 pm

Post od BlaCKaNgeL »

Evo imam isti problem...prije par tjedana mi je na djelu brade jednostavno prestala rasti dlaka.

"Rupa" u bradi nije veca od pola cm i siguran sam da nemam problema sa zubima.

Kolegica farmaceut mi je preporucila "triderm kremu" uz pretpostavku da je to nekakva infekcija...iako sam tvrdio da niti boli,niti pecka,niti ima promjene u boji koze...zapravo samo dlake su prestale rasti...nevjerojatno:)

Slican opis problema sam nasao i na:
http://www.cybermed.hr/index.php/pbl/po ... asta_brade

Ali kolegica tvrdi da je Afloderm mast samo s kortikosteroidima koja samo sprecava upalu, a Triderm krema je za siri spektar, za upale, gljivice, bakterije itd...ugl jaca.

Pokusat cu tretman po preporuci pa se javim ....nadam se sa rjesenim problemom:)
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Verovatno Alopecia areata. Moze se pokusati s davanjem lokalnih kortikosterida i/ili minoksidila 5%, ili Protopica ili Elidela.
Primenu Triderma i ordiniranje terapije od strane farmaceuta radije ne bih sada komentarisala. Mozda nekom drugom prilikom.
scepanmali
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 05, 2009 1:55 am

Re:

Post od scepanmali »

vojislava napisao:Verovatno Alopecia areata. Moze se pokusati s davanjem lokalnih kortikosterida i/ili minoksidila 5%, ili Protopica ili Elidela.
Primenu Triderma i ordiniranje terapije od strane farmaceuta radije ne bih sada komentarisala. Mozda nekom drugom prilikom.
Ma, trljas to mesto belim lukom par dana(ali posteno trljas) i krenuce sigurno.
Probaj i javi...
BlaCKaNgeL
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 20, 2009 6:57 pm

Re: prestanak rasta brade

Post od BlaCKaNgeL »

Evo mogu reci da je terapija "triderm kremom" od mjesec dana uspjela...
U pocetku sam mislio da nece biti uspjesno ali nakon 3 tjedna po prestanka terapije pocele su prve dlake izlaziti...danas mogu reci da se sve vratilo u normalu...

Ovo za bijeli luk je vrlo interesantno :)
Ako netko isproba neka javi...
Odgovori