poz ja sam stefan i imam problem u vezi testisa.
U sredu me je počeo boleti desni testis i sutradan sam otisao kod doktora opšte prakse koji mi je dao odma uput za urgentno. otisao sam tamo i docekali su me i pregledali i rekli mi da uradim krvnu sliku urin i rtg snimak! kad sam to odradio dosao sam na pregled opet i konstatovali su da na toj slici od rtg ne vide nista i da idem na uzvuk a krvna slika i urin su bili u redu sem leukocita koji su bili oko 17000. doktorica koja mi je vrsila uzvuk napisala je da je taj desni testis uvecan i da se unutar njega nalazi nehomogena masa veličine 3.5 cm i da pokazuje na cistu. otiso sam opet u urgentno i sacekao doktora koji mi je rekao da se testis mora odstraniti. reko mi je da uradim tumor markere i rekao je da ce oni biti poviseni. takodje mi je rekao da moram opet da izvrsim celu krvnu sliku i ekg.
medjutim ti markeri nisu bili poviseni cak su bili normali.
on je rekao da ce nastaviti to da moram operisati
al pitanje je moje kako on moze biti siguran da je to tumor kad ti markeri ne ukazuju na njegovu prisustnost
Problem sa testisom?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Problem sa testisom?
Pa sigurno da ti urolog nece tek tako odstraniti testis jer bi to mozda mogao da bude tumor nego je 100% siguran u to.Na osnovu ultrazvucnog nalaza i na osnovu pregleda koji je obavio.Ne brini,kod tako radikalnih dijagnoza uvek proveravaju vise puta jer nije mala stvar odstraniti testis,tako da ne sumnjas u tu dijagnozu ako su ti je vec rekli.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
aevo ovako,ja sam imao kancer levog testisa,sa metastazama...nego jel osim toga sto te je testis boleo,jel imas neke kvrgice,ili mozda da ti je testis vise puta uvecan reci kako izgleda?
ne ovo se sve desilo u poslednjih pet dana, u sredu me je počelo boleti u četvrtak dok sam bio na svim tim kontrolama on se uvećao ali pre toga nisam ima nikakve probleme!
@amfibija
znam ja da on ne bi doneo pogresnu odluku nego mi se to sve dogadja odjednom pa mi nije jasno kako ranije nisam imao neke probleme!
@amfibija
znam ja da on ne bi doneo pogresnu odluku nego mi se to sve dogadja odjednom pa mi nije jasno kako ranije nisam imao neke probleme!
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
ko zna onda sta je...verovatno ces morati jos neke analize da uradis pa tek onda da se vidi sta dalje...opet kazem,zavisi koliko je uvecan...