Svoj problem sam već iznela na podforumu Pitanja i odgovori, ali niko ne dogovara.
Već duže vreme (nešto malo više od mesec dana) osećam tegobe u vidu svraba unutar nosnica. Isprva je svrbelo unutar leve nosnice, da bi se kasnije proširilo i na desnu. Sluzokoža pecka na dodir.
Od pre nekoliko dana prisutno je i peckanje grla koje je crveno.
Povremeno kašljem. Kašalj je suv, a izaziva ga grebanje u dušniku.
Često i oči zasvrbe, otprilike u predelu suznog kanala.
Ne znam da li je sve to povezano.
Početkom septembra na ruci (gornjoj strani podlaktice) mi se pojavio plik koji je izgledom podsećao na ujed komarca. Potom se pojavila krasta. Nakon što je otpala, plik se počeo širiti i izgledao je kao opekotina. Jako je svrbeo. Ubrzo su mi se isti takvi plikovi javili na levoj potkolenici i kuku, desnoj butini i na laktu druge ruke. Dermatolog mi je prepisao Daktanol kremu od kojih su se plikovi počeli povlačiti. Ostale su samo fleke. Doktor nije postavio dijagnozu, a uzročnik je pretpostavljam neka gljivica čim je antimikotik imao efekta.
Pre neki dan su mi se pojavila dva nova plika, jedan na ruci odmah kraj prvospomenutog, drugi na leđima.
Brinem da su plikovi na koži i svrab nosa i grla u vezi.
Šta bi moglo biti?
Iritacija, gljivična infekcija ili...
Re: Iritacija, gljivična infekcija ili...
meni ovo lici na neku alergiju, sta kazu lekari ako ste isli
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Imate li nekog kucnog ljubimca?
U međuvremenu su se javile i teškoće u disanju, odn. nemogućnost da udahnem u potpunosti. Kao da postoji neka barijera ili kao da su mišići grudnog koša u grču, pa ne dozvoljavaju njegovo širenje. Tek povremeno uspevam udahnuti punim plućima uz naprezanje ili kad zevam. Kako su počele ove tegobe, peckanje u nosu je prestalo.
Bila sam kod lekara. Nije mi pogledala ni grlo, ništa nije rekla za nos, samo je poslušala pluća i rekla da deluju čisto. Tada sam spomenula da sam pre desetak godina imala napade panike i slične tegobe sa disanjem. Ona mi je tada prepisala Diazepam 5 mg 2x na dan. Rekla je da ga uzimam 3 - 4 dana, pa ako tegobe budu i dalje prisutne uputiće me na vađenje krvi. Da sam lekar prvo bih pacijenta uputila na sve potrebne analize, pa kad se sve sumnje isključe postavila bih dijagnozu - napad panike.
Nisam odmah počela uzimati prepisani sedativ (delimično zbog nekog čudnog straha), već sam se pokušavala sama smirivati. Dišem malo lakše, odn. češće uspevam ispuniti pluća u potpunosti, ali i dalje imam teškoća. Tek večeras sam uzela prvu tableticu, pa ću videti kako će se situacija dalje razvijati. Možda se moj mozak zaista poigrava sa mnom.
Sada imam novi problem - u poslednja dva dana šta god da pojedem javi se jako žarenje iza grudne kosti. Sa žgaravicom nikad nisam imala problema, pa mi je čudno da se to tako odjednom javi.
@Mrs_Parker, da, imam kućne ljubimce. Jednu mačku u kući, psa i još 4 mačke u dvorištu.
Da, još da napomenem, kada spavam nemam nikakvih teškoća sa disanjem. Spavam na vrlo tankom jastuku, dakle na gotovo ravnoj podlozi. To je i mene samu navelo da pomislim da je u pitanju napad panike.
Bila sam kod lekara. Nije mi pogledala ni grlo, ništa nije rekla za nos, samo je poslušala pluća i rekla da deluju čisto. Tada sam spomenula da sam pre desetak godina imala napade panike i slične tegobe sa disanjem. Ona mi je tada prepisala Diazepam 5 mg 2x na dan. Rekla je da ga uzimam 3 - 4 dana, pa ako tegobe budu i dalje prisutne uputiće me na vađenje krvi. Da sam lekar prvo bih pacijenta uputila na sve potrebne analize, pa kad se sve sumnje isključe postavila bih dijagnozu - napad panike.
Nisam odmah počela uzimati prepisani sedativ (delimično zbog nekog čudnog straha), već sam se pokušavala sama smirivati. Dišem malo lakše, odn. češće uspevam ispuniti pluća u potpunosti, ali i dalje imam teškoća. Tek večeras sam uzela prvu tableticu, pa ću videti kako će se situacija dalje razvijati. Možda se moj mozak zaista poigrava sa mnom.
Sada imam novi problem - u poslednja dva dana šta god da pojedem javi se jako žarenje iza grudne kosti. Sa žgaravicom nikad nisam imala problema, pa mi je čudno da se to tako odjednom javi.
@Mrs_Parker, da, imam kućne ljubimce. Jednu mačku u kući, psa i još 4 mačke u dvorištu.
Da, još da napomenem, kada spavam nemam nikakvih teškoća sa disanjem. Spavam na vrlo tankom jastuku, dakle na gotovo ravnoj podlozi. To je i mene samu navelo da pomislim da je u pitanju napad panike.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Mislim da moze biti vezano za kucne ljubimce, cak i problem sa disanjem. Slicne kozne promene sam imala dok sam uzivala u golubijem gnezdu na terasi. Bila sam sokirana kada sam saznala da su golubovi krivci.Iwa napisao:
Brinem da su plikovi na koži i svrab nosa i grla u vezi.
Šta bi moglo biti?
Da li u sobi u kojoj spavate borave ljubimci?