sta mi preporucujete?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
subotech
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 23, 2009 11:06 pm

sta mi preporucujete?

Post od subotech »

pozdrav ljudi,procitao sam tone i tone teksotva o aknama da mi se smucilo vise...
dodjoh do zakljucka da najbolje da postavim slike i da neko ko je imao slicnu kozu ili zna nekog ko je imao slicnu kozu i resio se akni da napise nacin,tj preparat/lek.
para nemam,tacnije imam malo,ne bih da se razbacujem.Dosada nisam koristio nikakvu hemiju/kreme/lekove ni na licu ni bilo sta drugo,akne vec stoje ima preko 2god skoro 3,promenjive tezine...nikad mi nisu smetale,stalno su mi bili cudni ljudi koji su se nervirali zbog najmanje...valjda gube neko samopozdanje sta li vec,ja nemam problem sa tim,nema poente nervirati se oko necega na sta ne mozes da utices...
Ocekivao sam da ce same da odu,i da vreme leci sve :D leci,ali reko malo da ubrzam,vec dosta vremena ne rastem,nisam menjao broj na patikama duze vreme tako da su se hormoni unormalili pa da malo pomognem i da se ih se otarosim :wink:

najvise me,ako primecujete,cudi ova tekstura koze...na nekim delovima je glatka a na drugim delovima izresetana puna malih pora...
Znaci interesovao bi me krema/losion koja cisti kozu/pore i smanjuje mascenje koze a to bi bio neki benzolperohid?
slike su od pre 2-3sedmice,bas sad gledam procistilo se lice dossta u medjuvremenu,ali neka budu ove slike kad je bilo gore...
http://i35.tinypic.com/2zq683l.jpg
http://i36.tinypic.com/8x4e9j.jpg
http://i34.tinypic.com/10zpugh.jpg
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: sta mi preporucujete?

Post od tamaraft »

Poshto vec imash i oziljke po licu, zar ne mislish da je vreme da se obratish dermatologu i pochnesh da lechish svoj elice kako treba a ne preko foruma?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
subotech
Novi član
Novi član

Post od subotech »

oziljke imam od 10-godina od neke nesrece...
kod dermatologa mi ne pada napamet da idem :x znam 4-5ljudi kojima su oni napravili...nije mi toliko lose da rizikujem sa njima.

Hocu da probam,imam osecaj da mi samo to i nedostaje,neku kremu koja cisti lice,citajuci forum secam se da je neko zadovoljan eucerin kremem + nesto za smanjenje lucenja na bazi Benzoyl Peroxida,Akneroxid ili Benzaknen (BENZAC) ?
hvala
Kika82
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 28, 2009 2:00 am

Post od Kika82 »

na zalost te akne imaju uzrok, koji prvo mora da se otkrije, sanira pa tek onda da se lece same akne, one ne izlaze bez veze inace bismo ih svi mi imali niti jedna krema leci sve kod svih ljudi, ipak su neki ljudi sto bi rekla moja baba ''ucili skole za to'' a ono sto je nekome pomoglo (eucerin) ne znaci da ce pomoci i tebi. Znaci: ne leci akne nego ono sto je dovelo do njih! A takvu dijagnozu neces dobiti na forumu, mozes dobiti samo iskustva i preporuke. pozz
subotech
Novi član
Novi član

Post od subotech »

evo ti uzrok,kraj puberteta,trening 4x sedmicno(znojenje),nerviranje(oko nekih drugih mnogo vecih problema).
iskustva i preporuke me i samo zanimaju,a i u naslovu pise sta mi preporucujete :D
ja primecujem da mi je lice bolje kada se desi da nisam mnogo znojio,mnogo nervirao...umivam se 3 puta dnevno,ali dzaba kad krenem negde prodje auto i prodjes kroz oblak prasine :roll: ja znam da je moj problem masna koza i nedovoljna cistoca lica,treba mi nesto da smanjim masnocu i dubinski ocistim.
Kika82
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 28, 2009 2:00 am

Post od Kika82 »

pa ne znam, prema ovim slikama ovo moze biti i infekcija koja se mora leciti antibioticima ali da ne bih na pamet pricala eto posto je naslov ''sta mi preporucujete'' ja ti preporucujem dermatologa :D a ti ako nadjes drugo resenje, jos bolje :wink:
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 3:14 pm

Post od bevana »

stvarno mislis da ti je znojenje i prasina uzrok????? :o
moja drugarica je imala ovako slicno kao ti,a uzrok je bila neka bakterija koja se njoj ispoljavala na licu.Tako da bi stvarno trebalo da odes kod dermatologa,da uradis analize,pa kad vidis sta je u pitanju da krenes da lecis.
subotech
Novi član
Novi član

Post od subotech »

sigurno da i to doprinosi...
davno je bilo pa sam zaboravio...pre 2-3god kada je bio neki 2-3 mesec od pocetka akni otisao sam kod dermatologa u bolnicu...samo je pogledao i napisao neke tablete i neki gel(secam se da je bio neki grcki od koga koza nabubri) i jos jednu "kremu" koja je bila u tubi ko pasta za zube ali sa veeoma malim otvorom...
gel i 2 kreme sam koristio dok nije nestalo...tablete nisam popio jer mi je bilo muka od prve...verovatno sam ih bacio...

Ubedili ste me otici cu kod dermatologa u bolnici,mada znam da ce biti ista prica pogleda manje od sekunde i pise...sigurno ce isto opet da napise...kakve analize? ko to vrsi? to je samo jedan cica koji te pogleda 2 sekunde i ispise :x

jos nesto treba li uput ili samo odem kod njega sa knjizicom?
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 3:14 pm

Post od bevana »

Ako imas jos nekog dermatologa u bolnici ,ti nemoj da ides kod tog kod kog si isao pre.Ne znam odakle si,kod mene treba uput za dermatologa.E sad,sta od analiza se radi,to zavisi od lekara.Znam da su meni jednom uzimali bris sa lica (to nista ne osetis,samo ti stapicem predju preko akni),i vadila sam krv.
Ti obavezno kazi da si bio pre,i da te je samo pogledao i prepisao ti tu kremu i gel i da ti nisu pomogli.Uostalom mozes i da pitas da li bi trebalo da radis neki bris ili neke druge analize.
Odgovori