iščašenje kukova
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 1:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
iščašenje kukova
Imam ćerkicu koja ima tri godine. Porođaj je bio karlični, što je prouzrokovalo iščašenje oba kuka. Išli smo na redovne kontrole do desetog meseca na inst. za majku i dete uz savet: široki povoj. Već u trećem mesecu su kukovi bili u redu, a u desetom su već bili razvijeni kako treba i mogla je početi da se oslanja na nogice. Prohodala je sa trinaest meseci . Od tada nismo više posećivali lekare jer nam niko nije rekao da treba, ali sam ja čula da to treba kontrolisati do šeste godine. Što se mene tiče, ona lepo hoda i trči ali da li bi trebala ipak da je odvedem i gde? Za koju bolnicu tražiti uput?
Re: iščašenje kukova
Ako dete sasvim normalno hoda i ne zali se na neke bolove u nogama ili u predjelu kukova mislim da nemas potrebe da je vise vodis.Ali radi mirne savjesti mozes da je odvedes kod ortopeda na pregled.Probaj ti da joj uradis par vjezbica za kukove pa vidi da li se zali da je nesto boli.stasa25 napisao:Imam ćerkicu koja ima tri godine. Porođaj je bio karlični, što je prouzrokovalo iščašenje oba kuka. Išli smo na redovne kontrole do desetog meseca na inst. za majku i dete uz savet: široki povoj. Već u trećem mesecu su kukovi bili u redu, a u desetom su već bili razvijeni kako treba i mogla je početi da se oslanja na nogice. Prohodala je sa trinaest meseci . Od tada nismo više posećivali lekare jer nam niko nije rekao da treba, ali sam ja čula da to treba kontrolisati do šeste godine. Što se mene tiče, ona lepo hoda i trči ali da li bi trebala ipak da je odvedem i gde? Za koju bolnicu tražiti uput?
pozdrav