Potrebna pomoc...
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Potrebna pomoc...
U poslednjih 2 godine primetio sam pojacano crvenilo u predelu obraza, kao i perutanje koze u doticnim predelima... Pokusao sam sa klasicnim tretmanom kremama tipa sensitiv, kao i sa jako hidrantnim kremama... Problem je u tome sto i nakon dugog koriscenja doticnih preparata koza i dalje jako suva, a samim tim se i crveni... Da li neko zna u cemu je problem i kako ga se resiti ? Sumnjam da nije u pitanju neka bakterijska upala... Zahvalan na odgovorima...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Crvenilo i i perutanje koze mogu ukazati na seboroicni dermatitis. Ukoliko imate i masnu kozu na licu, bubuljice na granici kosmatog dela, i masan skalp, u pitanju je pomenuta promena. postoji niz preparata za lecenje koji nisu na bazi kortikosteroida a pokazali su dobre rezultate, pa za dalje informacije mozete koristiti opciju "TRAZI".
Pozdrav.
Pozdrav.
Zapravo imam suvu kozu i bez bubuljica (hvala bogu)... Zvao sam apoteku koja se pominje u sklopu sajta u zelji da rezervisem dermatoloski pregled, ali mi je receno da savetovaliste vise ne radi... Ono sto mene zanima jeste gde mogu dobiti strucan pregled i gde mogu naci najbolje nama dostupne preparate, novac mi ne predstavlja problem ... Dakle da li mi mozete preporuciti najbolje preparate koje ce eliminisati ili barem ublaziti sledece probleme:DRAGANA 15 napisao:Crvenilo i i perutanje koze mogu ukazati na seboroicni dermatitis. Ukoliko imate i masnu kozu na licu, bubuljice na granici kosmatog dela, i masan skalp, u pitanju je pomenuta promena. postoji niz preparata za lecenje koji nisu na bazi kortikosteroida a pokazali su dobre rezultate, pa za dalje informacije mozete koristiti opciju "TRAZI".
Pozdrav.
1. Crvenilo lica ( Takodje me interesuje da li vrede cemu preparati oriflame-a i avon-a tipa skin redness reduce)
2. Suva koza
-
- Aktivan član
Preparati iz Oriflame i Avon kolekcije su preparati namenjeni sirokim narodnim masama, koji nemaju visoku koncentraciju aktivnih supstanci koje bi ublazile problem. Najbolja anti-redness krema kod nas na trzistu je krema Roseliane brenda Uriage. Koristi se i kao dnevna i nocna krema, a u sebi sadrzi ruzinu vodu i termalnu vodu koja sjajno hidrira kozu.
Ukoliko Vam je potrebno jos nesto za hidrataciju, mozete da probate sa medicinskim preparatima- Vishy thermal, Eucerin Hidro Balance, Sebamed Visio hidrogel, ali za redukciju crvenila najbolja je Roseliane krema. A mozda ni kombinacija ne bi bila losa...probajte prvo sa Roseliane-pa ako nakon 2 nedelje osecate i dalje zatezanje koze, dodajte jos neku od navedenih krema.
Pozdrav.
Ukoliko Vam je potrebno jos nesto za hidrataciju, mozete da probate sa medicinskim preparatima- Vishy thermal, Eucerin Hidro Balance, Sebamed Visio hidrogel, ali za redukciju crvenila najbolja je Roseliane krema. A mozda ni kombinacija ne bi bila losa...probajte prvo sa Roseliane-pa ako nakon 2 nedelje osecate i dalje zatezanje koze, dodajte jos neku od navedenih krema.
Pozdrav.
Hvala na odgovoru i priupitao bih vas jos nesto, a to je gde se mogu naci doticne kreme ?DRAGANA 15 napisao:Preparati iz Oriflame i Avon kolekcije su preparati namenjeni sirokim narodnim masama, koji nemaju visoku koncentraciju aktivnih supstanci koje bi ublazile problem. Najbolja anti-redness krema kod nas na trzistu je krema Roseliane brenda Uriage. Koristi se i kao dnevna i nocna krema, a u sebi sadrzi ruzinu vodu i termalnu vodu koja sjajno hidrira kozu.
Pozdrav.
Takodje me interesuje dejstvo i svrha Mycogel-a...
Poz...
Celka napisao:Zapravo imam suvu kozu i bez bubuljica (hvala bogu)... Zvao sam apoteku koja se pominje u sklopu sajta u zelji da rezervisem dermatoloski pregled, ali mi je receno da savetovaliste vise ne radi... Ono sto mene zanima jeste gde mogu dobiti strucan pregled i gde mogu naci najbolje nama dostupne preparate, novac mi ne predstavlja problem ... Dakle da li mi mozete preporuciti najbolje preparate koje ce eliminisati ili barem ublaziti sledece probleme:DRAGANA 15 napisao:Crvenilo i i perutanje koze mogu ukazati na seboroicni dermatitis. Ukoliko imate i masnu kozu na licu, bubuljice na granici kosmatog dela, i masan skalp, u pitanju je pomenuta promena. postoji niz preparata za lecenje koji nisu na bazi kortikosteroida a pokazali su dobre rezultate, pa za dalje informacije mozete koristiti opciju "TRAZI".
Pozdrav.
1. Crvenilo lica ( Takodje me interesuje da li vrede cemu preparati oriflame-a i avon-a tipa skin redness reduce)
2. Suva koza

-
- Aktivan član
Pomenute kreme mozete naci u bolje snadbevenim apotekam po gradu-Sanolabor u novom Merkatoru, Mateja Ivanovic u Knez mihajlovoj, Zoja u TC Banjica, Afrodita u Decanskoj.......
Mycogel je preparat za pranje koze lica i vlasista koje ima baktericidno dejstvo na piterosporu, bakteriju koja izaziva seboroicni dermatitis. Malo je agresivniji, izaziva dodatnu eksfolijaciju patoloski izmenjene koze, pa ako Vas problem nije SD, bilo bi suvisno da ga koristite. Mozda bi bilo bolje da za pranje koze kupite CuZn sindet ili gel. To je jedini "sapun" na trzistu koji ne odmascuje kozu, sastavljen od bakra i cinka, i super je za osetljive koze, sklone crvenilu, atopski dermatitis a i za normalnu kozu. takodje mozete da ga kupite u pomenutim apotekama a pravi naziv je bakar cink sindet( u obliku sapuna) ili gel za umivanje lica.
Pozdrav, nadam se da sam pomogla.
Mycogel je preparat za pranje koze lica i vlasista koje ima baktericidno dejstvo na piterosporu, bakteriju koja izaziva seboroicni dermatitis. Malo je agresivniji, izaziva dodatnu eksfolijaciju patoloski izmenjene koze, pa ako Vas problem nije SD, bilo bi suvisno da ga koristite. Mozda bi bilo bolje da za pranje koze kupite CuZn sindet ili gel. To je jedini "sapun" na trzistu koji ne odmascuje kozu, sastavljen od bakra i cinka, i super je za osetljive koze, sklone crvenilu, atopski dermatitis a i za normalnu kozu. takodje mozete da ga kupite u pomenutim apotekama a pravi naziv je bakar cink sindet( u obliku sapuna) ili gel za umivanje lica.
Hvala odgovori su bili od koristi... Sutra imam obaveze u gradu pa planiram da navratim do jedne od nabrojanih apoteka i potrazim doticnu Uriage cremu... Ono sto me zanima je da li se negde kod nas moze naci Avene anti-redness krema, posto sam procitao odlicne recenzije doticne u borbi protiv crvenila...DRAGANA 15 napisao:Pomenute kreme mozete naci u bolje snadbevenim apotekam po gradu-Sanolabor u novom Merkatoru, Mateja Ivanovic u Knez mihajlovoj, Zoja u TC Banjica, Afrodita u Decanskoj.......