ishrana beba

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
Asja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2006 3:51 pm

ishrana beba

Post od Asja »

Moze li neko da mi kaze, sta je po vasem misljenju najbolje uvoditi kao prvu bebinu hranu?
magdalena radanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 10, 2006 11:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od magdalena radanovic »

Moje misljenje je da za pocetak bebici treba davati guste sokice,pa kasnije uvesti pecenu jabuku.

Nesto malo kasnije pocni da dodajes po malo kuvane sargarepice u jabuku,pa vremenom povecavaj kolicinu sargarepe.

Posle toga joj odvoji na jedan vocni obrok,a jedan od povrca.

Ne znam koliko je tvoja bebica stara....ali ja sam kupila blender kada mi je beba napunila par meseci i u njemu sam spremala razne kasice:banana+mleko,banana+keks,banana+breskva+keks...

sargarepa +krompir+neki rezanac

Treba biti obazriv kada uvedes kupus,prvo treba uvesti bebici u jelovnik karfiol na neko vreme,pa tek onda kupus.

Na jagode ,maline ,paradajz...i ostale biljke koje izazivaju alergiju narocito trba da obratis paznju i pazljivo u malim kolicinama servirati bebi da ne dobije ospice(alergiju)

Jabuku bebi mozes da dajes pecenu ili kuvanu i to je definitivno super zalogajcic za malu bebicu
:wink:
lena
Odgovori