Masturbiram u snu- može li i to biti spolni poremećaj?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
robert20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 15, 2009 5:16 pm

Masturbiram u snu- može li i to biti spolni poremećaj?

Post od robert20 »

Imam jedan problem koji me već jako dugo vremena muči. Prije svega mislim da bi ovu temu bilo najbolje staviti pod neuropsihijatriju, ali s obzirom da je taj podforum zaključan temu ću staviti ovdje.

Koji je moj problem. Već duže vrijeme, skoro godina dana, dešava mi se da se probudim u neko gluho doba noći i zateknem sam sebe kako masturbiram. Stvar je u tome da je dosta komplicrano za objasniti, ali probati ću što jednostavnije. To se dešava skoro svaku noć, ili svaku drugu. To kao da je protiv moje volje, prevladava neka polusvijest. Kada se probudim ja se sjećam toga što se desilo, ali kao da ne mogu utjecati na to. Ja ne želim da se to dešava! Moje je pitanje jesam li ja lud? Da li je netko imao probema sa tim i koji je uzrok tome? To nije samo ejkulacija sjemena, polucija, nego baš čin masturbacije. Zbog toga se ustručavam boraviti sa nekim drugim u sobi da nebi bio zatečen u tom trenutku. Molim vas za pomoć!
Nadam se da ste me razumijeli.

Hvala!
kleopatrin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 3:15 pm

Re: Masturbiram u snu- može li i to biti spolni poremećaj?

Post od kleopatrin »

Prvo pitanje je,imas li da kazem " redovne " sexualne odnose? Povremene, kako god, imas li ih ?
Drugo, sanjas li nesto sto bi te moglo navesti da ti se desava ovo tokom noci, nesto sto te uzbudi ?

Sto bi laici prokomentarisali, mozda ti fali sex u realnom zivotu :lol:
robert20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 15, 2009 5:16 pm

Re: Masturbiram u snu- može li i to biti spolni poremećaj?

Post od robert20 »

Nemam seksualne odnose i ne sanjam ništa uzbuđujuće. Znam da čudno zvučim, ali neki se lako nose sa svojim nagonima, barem u svijesnom stanju 8)
Odgovori