iskasljavanje krvi
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
iskasljavanje krvi
Iskasljavam krv. Pre neko vece moj suprug je imao ideju da nappravimo japansku kupku.To je ustvari kupanje u kadi sa veoma vrucom vodom.Kada sm usla u vod, odmah mi je bilo previse vruce,ali sam sedela ipak desetak minuta u toj, za mene, nesnosno vrucoj vodi,jer ja se inace svako jutro tusiram hladnom vodom,retko se kupam u kadi i tada samo u ne narocito toploj vodi. Posle pomenutih desetak minuta "kuvanja" izasla sam iz kade,jer sam osetila da mi nije dobro.Posle sat vremena osetila sam nesto kao "ukus " krvi u ustima i ispljuvku je bilo dosta sveze krvi. Imala sam tri ceitiri takva ispljuvka te veceri i ujutru posle spavanja, kada sam se probudila iskasljala sam jos nekoliko.Zatim je to prestalo . Izgleda kao da je sada sve u redu. Napominjem da imam nizak pritisak,inace sam dobrog zdravlja,nisam pusac, imam 44 godine. Ne znam da li treba da se uopste obratim lekaru i da li je moguce da izlaganje prkomerno toploj vodi dovede do iskasljavanja krvi.
Re: iskasljavanje krvi
Potrebno je da se odmah javite pulmologu. Svako iskasljavanje krvi moze biti potencijalno opasno. Dg moze da ide od tuberkuloze, bronhiektazija, karcinoma itd. Odmah!
Re: iskasljavanje krvi
Hvala Joni, otisla sam kod pulmologa. Nisu nasli nista na plucima, pretpostavka je da je doslo do krvarenja iz nosa koje je prouzrokovao nizak pritisak, opterecen krvotok jer je izlozen visokoj temperaturi.Zbog polzaja glave, slicno polozaju pri lezanju nisam osetila to slivanje krvi,ali sam tu krv kasnije iskasljala.Posto se to nije ponovilo, verovatno se radi o tom manje opasnom uzroku.Hvala na savetu i sama sam se uverila da je svako iskasljavanje krvi opasno i da je glupo sto sam uopste odlagala odlazak lekaru.Srecom,hvala Bogu, izgleda da je sve u redu.