Suvo lice kod deteta

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Suvo lice kod deteta

Post od unka »

Da li neka mama ima sličan problem. Moja beba ima jako suvo lice. Mažem joj uveče Pavlovićevu, počela sam i ujutru ona i dalje ima jako suvo lice čak malo hrapavo na dodir. Da li ima neka krema da lice ima bolju zaštitu za bebe i decu, jer dolaze hladniji dani bojim se da joj se ne pojavi neka alergija?
Slika
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Suvo lice kod deteta

Post od Vanjina mama »

Moje dete ima priločno osetljivu kožu, tako da joj i Chicco krema za hladno vreme pravi rane po koži.
Koristili smo Becutan, pa malo napravili pauzu, a sada smo pazarili Bubchen Kinder Kosmetik Creme i baš je fina.
misty
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:28 pm

Post od misty »

kada je moj klinac bio beba i imao tu oko godine, godine i po imali smo isti problem. Meni je jedna stara doktorica,spec pedijatar. dala recept po kome su mi u apoteci umesali pantenol kremu i uljane AD kapi , sa tim sam ga mazala i lice mu je bilo super.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

I mi smo imali taj problem. Iskreno mislim da pavloviceva i nije bas dobra alternativa za lice. Mi smo kupovali bas specijalne kremice za lice(ovde je izbor ogroman, al uglavnom kupujemo u DM-u), a dobar je jos i Bepanten (mislim da se kod nas zove Pantenol).
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Pade mi jos nesto na pamet posto klinci generalno zimi (kao i mi sami) imaju suvu kozu.
Mi smo prosle zime koristili uljanu kupku iz DM-a Babylove Ultra Sensitive. Bila nam je sasvim ok (sad cu opet da krenem da je koristim) inace je za osetljivu i alergijama sklonu kozu.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Mi smo isto imali takav problem ranije, ima nivea krema specijalno za to, dobra je pantenol, kao sto su mame vec rekle, ne znam da li jekoderm sme na lice, ali recimo mom bebcu kad se rodio, merimin sapun je isusio kozu, i jekoderm nas je spasio, sebamed takodje,proverena kolekcija sto se nas tice.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Post od sofia »

Pantenol krema.
A koliko beba ima meseci? Da nije ekcem ili alergija na nesto sto je jela?
unka
Aktivan član
Aktivan član

Post od unka »

Sofija vidi se na tickeru koliko ima :D . Nije alergija ima čisto lice nego je suvo mislim da je to nasledno. Sebamed kremu imam za crvenilo i kupiću baš bebi za lice pa ću videti kakva je nadam se da će biti ok. :wink:
Slika
unka
Aktivan član
Aktivan član

Post od unka »

Kupila sam Sebamed kremu i kupku i jedva čekam da probam, ako je dobra javljam na forum :wink:
Slika
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Moje mladje dete je imalo suvu kozu i po licu, i po telu. Rekli su mi da je to jedan oblik ekcema, i da se kod dece taj "bebi ekcem" ne tretira lekovima, osim ako nije bas u nekom vecem obimu. Mi smo stavljali pantenol kremu, i to nam je pomagalo. Ja ne volim Pavlovicevu, i nisam je nikad koristila.
misty
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:28 pm

Post od misty »

Sve u svemu, vise zena kaze pantenol krema, stvarno je dobra, a nije ni skupa
unka
Aktivan član
Aktivan član

Post od unka »

Jako sam zadovoljna Sebamed kremom i kupkom. Suvo lice je prestalo da bude otkad joj mažem kremu za lice i kupam je sa kupkom. Kupiću losion za telo i biće super. Preporučujem svim mamama Sebamed :wink:
Slika
Odgovori