Ranice

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jana74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 02, 2009 7:52 pm

Ranice

Post od jana74 »

Duze vreme mi se stvara ranica na predelu izmedju analnog otvora i vagine i to traje vec duzi period.Desi se nekad da nestane skroz ali se ubrzo i vraca.Stavljala sam kantarion i to malo pomogne pa opet isto.Poprilicno svrbi.Pripisujem to dugom sedenju na poslu neki 10 do 12 sati dnevno.Nadam se da neko ima neki predlog za resenje"problema"
kleopatrin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 3:15 pm

Re: Ranice

Post od kleopatrin »

Da li ste posetili lekara, ginekologa ili gastroenterologa, hiruga?

Moze biti fisura ani, a moze biti i nesto drugo. Na osnovu ovoga se ne moze zakluciti sta je u pitanju, pa je najbolje da vam neko strucan pogleda tu " ranicu".
Ako je do fisure, postoji Factu mast za to, ali je takodje potreban higijensko- dijetetski rezim ishrane, vise kretanja, vise tecnosti, vise vlakana u ishrani...Ali,prvo pregled kod dr!
jana74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 02, 2009 7:52 pm

Re: Ranice

Post od jana74 »

Kupila sam danas FACTU mast i krecem sa novim rezimom ishrane,ukoliko nema promena moracu kod doktora.
Hvala na savetu,pozdrav!
Odgovori