SKOCNI ZGLOB-SRFAFOVI I PLOCICE

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
Korisnikov avatar
anchymanchy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 08, 2009 8:57 pm

SKOCNI ZGLOB-SRFAFOVI I PLOCICE

Post od anchymanchy »

Treba mi misljenje strucnih i onih koji su imali isto iskustvo
Pre godinu i po dana sam polomila i operisala skocni zglob,(imam srafofe i plocice jos unutra).Brzo sam se oporavila,sve je zaraslo kako treba.Obe noge imaju istu poretljivost,nema ogranicenja na operisanu nogu(DR.I FIZIOTERAPEUT ne mogu da primete :D )
Nikad nisam imala bol,sad je pocelo da me boli -srafofi su se malo porenuli,i DR oseca malo otok,kaze "da se jedna plocica pokrenula prema vani"...On je misljenja da to treba da se operise-da se izvade srafofi i plocice ... Ja sam isto to zelela,dok nisam dobila pismo za zakazanim vremenom za operaciju :cry: SAD SE PLASIM...
MOLIM VAS RECITE MI
1.Koliko je to teska operacije?
2.Koliko si posle nje nepokretan?
3.Da li je bolje da se izvade ili ostanu srafovi i plocice?
Sta da radim,da li da radim ili ne operaciju
Molim VAS pomozite mi...plasim se mnogo :cry:
Hvala svima koji nadju vremena da mi odgovore i hvala na razumevanju :cry: :cry: :(
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: SKOCNI ZGLOB-SRFAFOVI I PLOCICE

Post od tamaraft »

1.Koliko je to teska operacija? U poredjenju sa prvom operacijom - laksha!

2.Koliko si posle nje nepokretan? Ako za to bude potrebe, ako lekar tako proceni posle operacije mozete biti u gipsanoj imobilizaciji oko 2,3 nedelje! Ipak to zavisi od stanja zgloba kada se izvade fixacije i krene postoperativni oporavak. Imobilizacija nekad i nije potrebna vec samo hod sa shtakama i rasterecenje aficirane noge.

3.Da li je bolje da se izvade ili ostanu srafovi i plocice? Mishljenja su josh uvek podeljenja, u sushitni postoje privremene i stalne fixacije, ali ako fixacije prave komplikacije svakako je bolje izvaditi ih nego ostaviti da prave poremecaj cirkulacije ili kasnije da ograniche pokret.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
anchymanchy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 08, 2009 8:57 pm

Re: SKOCNI ZGLOB-SRFAFOVI I PLOCICE

Post od anchymanchy »

Hvala ti puno
Odgovori