Crvenilo na oku

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Crvenilo na oku

Post od unka »

Dete mi je pre sedam dana imalo reakciju iznenadnu oteklo joj je oko. Dobila je Hloramfenikol i to se brzo povuklo. Malo je primetno na ocima da su vrlo malo crvene. Ona place trlja oci i kaze da je boli oko. Isprala sam fizioloskim rastvorom oci joj pre spavanja par puta i pitam se sta bi to moglo biti? Da li je neko imao slicno iskustvo?
Slika
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Re: Crvenilo na oku

Post od sofia »

Moze da bude konjuktivitis. Dosta dece ga ima zbog toga sto prljavim rukama trljaju oci. Obavezno kod doktora po terapiju. Nije nista opasno (ako je to), ali ume dugo da se leci.

http://* REKLAMA */Konjuktivitis ... ckness.htm
misty
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:28 pm

Post od misty »

Sigurno je neka blaga infekcijica, skuvaj blag caj od kamilice , normalno bez secera, i kada se prohladi tako da bude tek tek mlako isperi detetu okice, kamilica je jako delotvorna na oci i razne upale ociju, ali ipak idi kod pedijatra
unka
Aktivan član
Aktivan član

Post od unka »

Pedijatar je dao uput za očnog lekara. Sinoć kad je legla i zaspala trljala je okice u snu, tako mi je bilo žao valjda će proći.
Slika
misty
Aktivan član
Aktivan član

Post od misty »

Bas me zanima sta ce lekar reci, javi se
unka
Aktivan član
Aktivan član

Post od unka »

Lekar je rekao da nije ništa možda samo neki nadražaj i da ništa ne treba. Ja sam uzela da joj namažem oči još par puta Hloramfenikolom i nadam se da nećemo morati ponovo da dolazimo da će proći. Ipak su okice zato sam i molila svekrvu da je odvede, a s druge strane drago mi je da ne moramo ništa koristiti jer je malena i nadam se da se neće pogoršati :D .
Slika
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Mojoj mladjoj devojcici se pocetkom septembra pojavilo crvenilo oka, i svrab. Oko je pocelo da suzi i nije prestajala da cese. Otisli smo kod lekara, pa kod ocnog, i procenili su da je dirala prljavim rukama i da ce proci.

Posle dan-dva, pojavile su se bubuljice i krastice oko oka, na kapku i ispod oka. Ponovo smo otisli kod lekara i dali su joj hloramfenikol, i da ispiramo... ne znam, nesto bezveze. Kako je infekcija pocela da se siri i na drugo oko, otisla sam kod treceg pedijatra i trazila da joj se uradi bris. Bris je bio sterilan, a oko katastorfa. Srecom, njen pedijatar, koji je konacno dosao sa odmora, trazio je da se ponovi bris, ali da se prekine terapija na dva dana, pre brisa. Ispostavilo se da dete ima stafilokoku na oku, i na kozi oko oka. Tek onda smo dobili pravu terapiju i infekcija se povukla u roku od 3-4 dana.

Inace, izgledalo je strasno: sa gornjeg kapka je koza otpadala u parcicima, oko poluzatvoreno i potpuno crveno, suzno, ona ima beo ten, pa je sve izgledalo jos gore... :-?

I jos uvek ima fleku na kapku iznad oka, mada je koza sada zdrava, i nema nista vise.

Nadam se da vas slucaj nije tako strasan, ali ne bih savetovala da pokusavate sami bilo sta, jbg... oko je oko. :-?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Mojoj ceri od jutros crven podocnjak ispod desnog oka. Pre dva dana je pala licem u pesak, pa se razmisljam da nije neka infekcija. Dal smem ovako bez lekara (danas su radili samo do 12 pa mogu da je odvedem tek sutra ujutru) da joj namazem to Hloranfenikolom? Otok je spolja i onako solidno crven....Ima li i tu svrhe stavljati kamilicu?
unka
Aktivan član
Aktivan član

Post od unka »

Nikako kamilicu isperi fiziološkim rastvorom i možeš namazati Hloramfenikol, ja sam to dobila od pedijatra kad sam prvi put otišla. Fiziološki natopi na vatu i namaži od spolja ka unutra.
Slika
misty
Aktivan član
Aktivan član

Post od misty »

Hloramfenikol je oblik antibiotika i ne treba ga napamet koristiti dok ne kaze lekar,a vi mame kako zelite
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Povuklo se samo..... Nisam nista stavljala....
unka
Aktivan član
Aktivan član

Post od unka »

Ja ga nisam napamet koristila dao mi je pedijatar, i kad sam dobila uput očnom on je rekao mogu još par puta namazati hloramfenikol da bi ublažila svrab. I sve je ok povuklo se!
Slika
Odgovori