protumacite mi ovo, molim vas
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 7:44 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
protumacite mi ovo, molim vas
Prilikom otpusta moje bebeiz porodilista na otpusnici je doktor napisao sledece i molim vas da mi na Srpskom pojasnite sta je pisac hteo da kaze! Klinicki tok: Musko, rocno, eutroficno, novorodjence, na prvom pregledu sa peripartalnom traumatskom cijanozom lica, znacima malpozicije i hidrokelom testisa. Otpusta se dobrog opsteg stanja subiktericne koze.
Re: protumacite mi ovo, molim vas
ovo bi trebao lekar da ti objasni, zasto ne pitate nekog pedijatra da vam lepo razjasni. Ako mi mi ovde na forumu pocnemo da tumacimo dijagnozu sa otpusnog pisma bojim se da ce biti svakakvih naklapanja pa ce te se uplasiti
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
malo se namučiuo dasa dok se rađao 

- No problem
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 10:22 am
eutrofican - normalnog tonusa misicamirkonee napisao:Prilikom otpusta moje bebeiz porodilista na otpusnici je doktor napisao sledece i molim vas da mi na Srpskom pojasnite sta je pisac hteo da kaze! Klinicki tok: Musko, rocno, eutroficno, novorodjence, na prvom pregledu sa peripartalnom traumatskom cijanozom lica, znacima malpozicije i hidrokelom testisa. Otpusta se dobrog opsteg stanja subiktericne koze.
peripartalna traumatska cijanoza lica - malo je poplaveo u licu ( sto rece Vanjina mama, malo se namucio pri porodjaju)
hidrokela testisa - ima vodenu kilicu, tj. malo vece testise ( to se uglavnom samo povlaci vremenom )
subiktericna koza - pomalo zuckasta koza