protumacite mi ovo, molim vas

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
mirkonee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 7:44 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

protumacite mi ovo, molim vas

Post od mirkonee »

Prilikom otpusta moje bebeiz porodilista na otpusnici je doktor napisao sledece i molim vas da mi na Srpskom pojasnite sta je pisac hteo da kaze! Klinicki tok: Musko, rocno, eutroficno, novorodjence, na prvom pregledu sa peripartalnom traumatskom cijanozom lica, znacima malpozicije i hidrokelom testisa. Otpusta se dobrog opsteg stanja subiktericne koze.
misty
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:28 pm

Re: protumacite mi ovo, molim vas

Post od misty »

ovo bi trebao lekar da ti objasni, zasto ne pitate nekog pedijatra da vam lepo razjasni. Ako mi mi ovde na forumu pocnemo da tumacimo dijagnozu sa otpusnog pisma bojim se da ce biti svakakvih naklapanja pa ce te se uplasiti
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am

Post od Vanjina mama »

malo se namučiuo dasa dok se rađao :)
Korisnikov avatar
No problem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 10:22 am

Post od No problem »

mirkonee napisao:Prilikom otpusta moje bebeiz porodilista na otpusnici je doktor napisao sledece i molim vas da mi na Srpskom pojasnite sta je pisac hteo da kaze! Klinicki tok: Musko, rocno, eutroficno, novorodjence, na prvom pregledu sa peripartalnom traumatskom cijanozom lica, znacima malpozicije i hidrokelom testisa. Otpusta se dobrog opsteg stanja subiktericne koze.
eutrofican - normalnog tonusa misica
peripartalna traumatska cijanoza lica - malo je poplaveo u licu ( sto rece Vanjina mama, malo se namucio pri porodjaju)
hidrokela testisa - ima vodenu kilicu, tj. malo vece testise ( to se uglavnom samo povlaci vremenom )
subiktericna koza - pomalo zuckasta koza
Slika Slika
Odgovori