du faktor

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
perhan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 18, 2005 4:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

du faktor

Post od perhan »

Pokazalo se da kod rh sistem pstoji jos jedna podjela osoba sa Rh negativnim genotipom.oznacava se kao Rh Du.Molio bih sve koji znaju nesto vise da ogovore
jelena68
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 11, 2006 9:43 am

Post od jelena68 »

Ja sam Rh Du
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:18 pm

iskreno

Post od zvezdana »

prvi put čujem. baš me zanima o čemu je reč. znam da postoje krvna grupa i rh-faktor. šta je sad pa to Du?
jelena68
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 11, 2006 9:43 am

Post od jelena68 »

Pa sad, ja sam se nadala da ce Dr koji je otvorio ovu temu, eventualno, da se javi,jer sam mu poslala privatnu poruku, ali-svejedno... Ne znam mnogo o tome, laik sam, ali pokusacu da to objasnim kako samja shvatila kada je objasnjavano meni. Sem poznatih Rh+ i Rh-, otkriven je i Du faktor, a to znaci da se kao primalac (krvi) ponasa kao Rh-, a kao davalac Rh+. Koliko znam nije tako cest slucaj, pa bih volela ako biloko nesto vise zna da se javi.
Da sam ta podgrupa saznala sam tek u 3 (!) trudnoci, iako je izuzetno znacajno to znati, jer se poistovecuje sa Rh-.
Odgovori