Imam 27 godina, u 31. sam nedelji trudnoće i od detinstva znam za skoliozu. U pitanju je levostrana lumbalna skolioza, koja je u osnovnoj školi, negde u 5.-6. razredu iznosila 17%. Vežbe sam na veliku žalost slabo radila i inače sam bila slabo aktivna, tako da je sada deformitet sigurno veći. Uvek sam verovala da je porodjaj carskim rezom neminovnost. Zanima me, kakvo je iskustvo stručnjaka i koliki rizik nosi vaginalni porodjaj s obzirom na deformitet u lumbalnom predelu.
Hvala unapred!
Skolioza i porodjaj
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Skolioza i porodjaj
Imam 29 godina i sina od pet godina. Skoliozu imam jos od najranijeg detinjstva. 1997. godine mi je ista operisana na "Banjici". Kroz trudnocu i porodjaj sam prosla fantasticno, bez ikakvih bolova i komplikacija. Naravno redovno odrzavanje misica je neophodno.
Re: Skolioza i porodjaj
Ja sam operisala kicmu 1992.god. na Banjici. Mislim da je to bila stara metoda. Sada sam u sedmom mesecu trudnoce, pa me zanima koliko moze da bude tezak prirodni porodjaj (obzirom na tu stariju metodu)ili da se ipak odlucim za carski rez? Majo T jesi li radila vezbe za kicmu tokom trudnoce?