ANEMICNA BEBA,MOLIM ZA ODGOVOR
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 25, 2009 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ANEMICNA BEBA,MOLIM ZA ODGOVOR
Naime, moje beba od 15 meseci je anemicna
Hemoglobin mu je 97, dr nam je prepisala terapiju, jer dokle god se ne popravi k.slika en mozemo da primimo vakcinu mmr.Ima li neko savet?Takodje, ako bi neko mogao da mi kaze sta podrazumeva psenicni obrok?Hvala

Re: ANEMICNA BEBA,MOLIM ZA ODGOVOR
Sirup Ferum lek ili Legofer da pije dva meseca i onda uradite kontrolu krvi. Tako je meni lekar prepisao pila je dugo i posle kontrole krvi da se poboljšaju rezerve gvožđa.

Anika1980 napisao:Naime, moje beba od 15 meseci je anemicnaHemoglobin mu je 97, dr nam je prepisala terapiju, jer dokle god se ne popravi k.slika en mozemo da primimo vakcinu mmr.Ima li neko savet?Takodje, ako bi neko mogao da mi kaze sta podrazumeva psenicni obrok?Hvala
Hoće da bude i od previše čajeva, ako pije dosta čaja neka prestane. Nikako kravlje mleko neposredno posle namirnica bogatih gvožđem jer otežava resorpciju gvožđa. Gvožđe se brže i lakše resorbuje iz namirnica životinjskog porekla: džigerica, crveno meso, žumance jajeta...
Doktor vam je verovatno prepisao neku terapiju, medjutim legofer sirup hoce da stvori problem sa stolicom pogotovo kod jako male dece. Moj sin je kao beba stalno bio anemican, to je bila posledica moje malokrvnosti u trudnoci, kao i njegovog boravka u inkubatoru. MI smo se lecili kapima AKtiferin ili Maltofer sirup koji ne stvaraju problem sa stomacicem. Jedino sto se ti lekovi mogu naci samo u Madjarskoj. Dzigerica pileca i kuvano zumance, od toga smo pravili malom kase. Integralno brasno ima vise FE u sebi neko obicno belo.