Dalji tok oporavka nakon povrede casice kolena,HVALA UNAPRED
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Dalji tok oporavka nakon povrede casice kolena,HVALA UNAPRED
Evo ovako... pre mesec ipo dana,na fudbalu mi je iskocila casica na kolenu,ispala je iz lezista i nalazila se sa desne strane... to mi se vec desavalo prosle godine,i sad opet...znaci drugi put. Posto kod nas u Selu nema bolnice,otisao sam na Hitnu Pomoc,tamo su samo uradili imobilizaciju noge i poslali me za NS,tamo mi je doktor jednim potezom vratio casicu na mesto.Nosio sam langetu skoro dve nedelje,nakon toga mi je stavljen pravi gips koji sam trebao da nosim cetiri nedelje.Ali imao sam nekih problema (smrtni slucaj) pa sam ja sam skinuo gips posle tri nedelje. Zato me zanima ako moze neko da mi pomogne u daljem oporavku,da da neki pametan savet... POstepeno napedujem i oslanjam se na nogu,ali svaki dobar savet bi mi dobro dosao... HVALA PUNO!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Dalji tok oporavka nakon povrede casice kolena,HVALA UNAPRED
Uobicajeni protokol posle iskakanja casice ukljucuje "vracanje" casice na njeno mesto, nosenje gipsane imobilizacije oko 4 nedelje (zavisno od slucaja), a potom fizikalna terapija gde se posebna paznja posvecuje vezbama za jacanje misica prednje strane natkolenice. Preporucuje se i rentgenski snimak kolena (fas, profil i tangencijalni snimak casice) da bi se proverilo da li je doslo do ostecenja neke od zglobnih povrsina.
Ako se ovakva povreda ponavlja, moguce je da je neki od ligamenata kolena ostecen, ili da postoji neki problem sa zglobnim povrsinama, pa se tada razmatra i mogucnost operativnog lecenja.
Bilo bi najbolje da odete u DZ na fizikalnu terapiju, makar da Vam pokazu vezbe.
Ako se ovakva povreda ponavlja, moguce je da je neki od ligamenata kolena ostecen, ili da postoji neki problem sa zglobnim povrsinama, pa se tada razmatra i mogucnost operativnog lecenja.
Bilo bi najbolje da odete u DZ na fizikalnu terapiju, makar da Vam pokazu vezbe.