Zamolio bih za pomoc i davanju smernica sta dalje. Moja zena se pozalila pre 3 dana da je boli desni zglob ruke i da oseca kao da je saka otekla, povremeno oseca vibracije u prstima, posle se to prenelo i na levu ruku. Oseca napor najvise kada nesto drzi u ruci, ne mora uopste da bude tesko. Oseca i neku toplotu u dlanovima. Na zglobovima oseca kao da ima omcu, ne moze da okrece u krug ruku zgloba a da ne oseti bol, kaze da ima osecaj kao da ima srafove. Vece pre nego sto je to pocelo da boli se pozalila da je nesto kao steglo oko srca i nekad ima probadanje u grudnom kosu. Ona ima 28 godina, i imamo bebu staru malo vise od 9 meseci. Ona je kao tinejdzerka operisala kicmu, skolioza, ima sipku u ledjima.
Da li mozete da napisete sve uzroke koji mogu da budu na ovo stanje? Ovde na forumu sam citao da to moze biti i psihicka reakcija na hronicni umor. Ona je dosta umorna posto nemamo neku pomoc sa strane oko bebe, a ja radim svoj posao i pomazem joj kad god stignem i gde mogu pomoci.
Interesuje me sa kojim analizama bi trebali zapoceti? Pored KKS i SE, cuo sam da preporucuju da se uradi i RF, CRP i ASTO, mokracna kiselina u krvi.
Sta moze da pomogne stanju? Da li je vise verovatno da je ovo neko privremeno stanje i koliko moze da traje? Sta moze u ovim slucajevima a da nije hemija? Hladne obloge? Gavez gel. Neko je preporucio Deep relief.
Ja se nadam da nije nesto ozbiljno, citao sam i o reumatskom atritrisu i tendonitisu. Nadam se da je samo od hronicnog umora.
Hvala unapred svima na pomoci.
Zglobovi ruke bole
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Zglobovi ruke bole
Ipak bi bilo najbolje da se javi lekaru radi pregleda. Opisane tegobe mogu da odgovaraju i hronicnom premoru, ali i mnostvu drugih stvari pa ne bi bilo umesno samo na osnovu opisa tegoba odredjivati o cemu se tacno radi; bilo kakvo nagadjanje i nepreciznost ni Vama, ni njoj, ni bebi ne idu u korist.