Koriscenje pumpica?

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
Z5oncy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 1:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Koriscenje pumpica?

Post od Z5oncy »

Posto imam HOBP vec godinama, poslednje 3 godine sam na terapiji Flixotide 2x2 i sereventom 2x2.
Otkad to koristim moji problemi su se sveli na 2 puta godisnje malo jace opstrukcije ( a bile su prije mnogo cesce, preko 6 puta godisnje)

Samo me zanima koliko dugo moze ova terapija da se uzima? Da li je uopste ogranicen vremenski period za koristenje ovakve terapije?
Sve sto dodje ja sam mu naredan...
v3sn4
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 23, 2007 12:12 am

Re: Koriscenje pumpica?

Post od v3sn4 »

samo prati doktora....ja sam krenula takodje sa pumpicom i radim sve kako mi kaze doktor...trenutno mi je jako bolje i smanjili su mi dozu...a koristicu je dok ne bude stanje potpuno stabilno sto ce biti slucaj i kod tebe...ali samo idi ne redovne kontrole
ana_vuk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 25, 2008 10:01 pm

Post od ana_vuk »

na sistematskom pregledu za upis u skolicu moj maloj je doktorka rekla da postoji mogucnost da je debeljuca zbog koriscenja fliksotida , dali je to moguce ?
Z5oncy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 1:18 am

Post od Z5oncy »

:( ne znam...ja sam punacka, ali sam bila i prije koriscenja pumpice i nista se nije promijenilo nakon pocetka uzimanja fLIXOTIDE pumpice...zimi se malo popravim, ljeti smrsam...kao i uvijek.
Sve sto dodje ja sam mu naredan...
ana_vuk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 25, 2008 10:01 pm

Post od ana_vuk »

ajde da se nadam da nije upravu
Odgovori