Cokolada

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
svastara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 6:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Cokolada

Post od svastara »

Da li pretrano uzimanje cokolade (100gr u 2 dana) moze da utice na bebu u 4. mesecu koju dojim? Da li beba zbog toga moze da ima problem sa stolicom (jako tesko i jako dugo joj treba da se iskaki)?
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re cokolada

Post od dolce-vita »

Meni se recimo desava, odnosne ne meni vec mojoj bebi 11 meseci da tesko kaki kada pojede malo cokolade.Nisma sigurna za tebe i za dojenje.Mozes da pitas i lekara na kibid rs sajtu, oni sve odgovore.A, verovatno ce i ovde neko znati da ti kaze.
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Post od dejan27 »

Neverujem jedino ako svaki dan kozumiras isto. Kolko ja znam treba dosta tecnosti da se konzumira jer oni i nemaju od ceka da imaju tvrdu stolicu kad piju mleko samo. Mada da treba obratiti panju na sta se jede i sto vise tecnosti da se konzumira. to je dobro i ovako za tebe .
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Meni su govorili da ono sto jedem (dok sam dojila) ne utice na mleko (nisam bas 100% sigurna da je to zaista tako, ali to je tvrdila babica). A opet ako se jede npr. kupus ili slicne stvari znam da dete moze da dobije grceve....Tako da je istina verovatno negde izmedju....Ako je to bilo jednom ne verujem da ima nekog uticaja, ali ako jedes svakog dana po 50gr cokolade, onda mozda i moze da utice... Ne zaboravi da cokolada utice i na lucenje hormona srece, pa ako ti se beba vise smeje a teze kaki znaces u cemu je fora ;o)
inkasa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 31, 2009 12:19 pm

Post od inkasa »

Najbolj da ne uzimas cokoladu par dana pa da vidis reakciju bebe,kako ona reaguje!
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Re: Cokolada

Post od unka »

Na nekom od foruma sam pročitala da je crna čokolada preporučljiva za nadolazak mleka :-?
Slika
Korisnikov avatar
Studenica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 10:33 am

Re: Cokolada

Post od Studenica »

Ne,to nebi trebalo da bude razlog tvrde stolice kod bebe,hrana koju vi pojedete moze imati oko 15-20 % udeo u mleku sto ipak za bebu koja je 10 ili vise puta manja od vas ponekad mnogo, npr. ako jedete pasulj beba moze imati gasove,kao sto ce te imati i vi :D ali cokolada nebi trebalo da pravi problem,ali za svaki slucaj smanjite konzumaciju na neku manju kolicinu
Odgovori