POLOMLJENA NOGA

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
verona
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 15, 2009 11:53 pm

POLOMLJENA NOGA

Post od verona »

Pozdrav svima.Moj problem se sastoji u tome sto sam 1.maja pala sa bebom i polomila levu nogu dijagnoza je sledeca partis dystalis cruris sin 82.3.Uradjena mi je operacija 4.maja i stavljen mi je spoljni fixator "Mitkovic".Operisana sam u Zemunskoj bolnici i sve je bilo u redu.Medjutim kada sam dosla posle dve nedelje kuci slucajno sam se oslonila na nogu i na kontroli mi je konstatovana minimalna dislokacija 10%.Konzilijarno je odluceno da se nastavi lecenje bez nove repozicije.Mene nista ne boli dobro se osecam i pre tri nedeljke mi je uradjena dinamizacija tako da mogu da se oslanjam 50% na nogu naravno uz pomoc staka.Volela bih da znam kada cu moci da prosetam svoju jednogodisnju devojcicu koja sada pruza prve korake uz baku.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: POLOMLJENA NOGA

Post od Veljko Jovanovic »

Prelom potkolenice moze da zarasta i do 6 meseci, tj. to je gornja granica do kada se racuna normalno zarastanje. Retko se desava da iz nekog razloga zarastanje bude usporeno. Vrlo je tesko, ako ne i nemoguce, dati preciznu procenu za odredjenog pacijenta jer je svako od nas ipak jedinka za sebe. Dobro je ipak sto se vecina nas uklapa u prosek sto se tice izlecenja.
verona
Novi član
Novi član

Post od verona »

Hvala.Verovatno ce se sve zavrsiti do kraja godine zajedno sa terapijama.Sreca pa sam veselog duha i to laicki podnosim i pored ogromnih obaveza.Zdravlje mi je ipak najvaznije. :D
verona
Novi član
Novi član

Post od verona »

Verovatno postoji jos neko sa slicnim problemom pa bih volela da mi se javi da razmenimo iskustva.Koje su terapije najbolje za oporavak za one koji neidu u banju.Jer verovatno necu moci na banjsku rehabilitaciju zbog malog deteta.Koliko god se drugi trudili da mi pomognu mene ipak dusa boli sto nemogu da setam svoju dugoocekivanu devojcicu.Pozdrav.
verona
Novi član
Novi član

Post od verona »

Verovatno postoji jos neko sa slicnim problemom pa bih volela da mi se javi da razmenimo iskustva.Koje su terapije najbolje za oporavak za one koji neidu u banju.Jer verovatno necu moci na banjsku rehabilitaciju zbog malog deteta.Koliko god se drugi trudili da mi pomognu mene ipak dusa boli sto nemogu da setam svoju dugoocekivanu devojcicu.Pozdrav.
Odgovori