Uganuo sam zglob na utakmici pa sam nakon 6 meseci operisao jer mi je otpao deo hrskavice. Dijagnoza sa otpusne liste: Arthroscopia, extractio frag. liberis, debridment 252-044 (Primljen radi planirane artoskopije desnog skocnog zgloba. Artoskopski konstatovan osteosch. disekantni medijalni zglobnog dela talusa. Uradjen debridmen ostecenih zglobnih delova, odstranjen je kompletno slobodni kostano hrskavicavi fragment i uradjen je foraz ostecenih povrsina.)
Operisao sam zglob pre 6 nedelja, receno mi je da ne smem da se oslanjam na operisanu nogu, sada kada je proslo tacno 6 nedelja poceo sam da hodam ali ne mogu da se oslonim punom tezinom, zanima me da li je potrebna rehabilitacija? Da li treba da radim neke vezbe? Za koliko cu moci normalno da hodam?
Doktor mi je rekao da je dosta ozbiljna povreda pa me zanima da li cu se moci nastaviti baviti sportom(igram rukomet a desna mi je odrazna noga)? hvala
Operacija skocnog zgloba
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Operacija skocnog zgloba
Za sve te detalje cete, na zalost, morati da pitate svog operatora. Mnogo toga zavisi od velicine izvadjenog fragmenta, od njegovog ranijeg polozaja (da li je bio u zoni oslonca, u kom tacno delu zone oslonca)...
Sto se tice rehabilitacije, u nacelu je uvek potrebna posle ozbiljnijih povreda, ali cete opet morati da pitate operatora kada sa njom da zapocnete.
Sto se tice rehabilitacije, u nacelu je uvek potrebna posle ozbiljnijih povreda, ali cete opet morati da pitate operatora kada sa njom da zapocnete.