Fractura femoris transcervicalis - sta znaci?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
penguinina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 02, 2009 2:08 pm

Fractura femoris transcervicalis - sta znaci?

Post od penguinina »

da li mi neko moze nešto kazati o ovoj vrsti preloma kuka?
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm

Re: Fractura femoris transcervicalis - sta znaci?

Post od jelenaa1985 »

trebalo bi da je prelom vrata butne kosti tj. gornjeg dela butne kosti(jos prostije receno), a tacno ce Vam reci dr Veljko posto je on strucan za to :D
penguinina
Novi član
Novi član

Post od penguinina »

kod ove dijagnoze me konkretno interesuje da li se iz ovog latinskog opisa moze zakljuciti sledece:

da li je prelom uzduzni, spiralni, ili multipli) te kakva je repozicija napravljena?
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član

Post od jelenaa1985 »

mislim da se ne moze zakljuciti, ali opet sacekaj doktora da ti konkretno kaze...mislim da te stvari tek na osnovu rendgenskog snimka mogu da se vide ...
penguinina
Novi član
Novi član

Post od penguinina »

postoji rentgenski snimak koji se jos uvek nalazi u bolnici sa pacijentom, ali doktor koji je operisao bolesnika nije napisao niti nam rekao nista o sledecem:
da li je prelom koji je nastao - uzduzni, spiralni, ili multipli, te kakva je repozicija napravljena,

jer trazeci na internetu informacije o ovoj vrsti preloma, neki ljudi su me uputili na to, da je vazno to znati, i da se na osnovu toga mogu davati detaljnije prognoze o oporavku, kao i saveti za dalje lecenje.

citiram:
"Na vase postavljeno pitanje može tačan odgovor dati samo kirurg koji za o kakvom je prelomu kuka riječ,(uzduzni, spiralni, multipli itd) te kakva je repozicija napravljena., Lijecenje može biti potpuno a vremenski period zarastanja je vezan za vrstu preloma. "
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član

Post od jelenaa1985 »

mislim da je najpametnije to da pitate lekara koji ga je operisao, jedino on vam moze dati detaljne odgovore...sto se prevoda dijagnoze tice ja sam mozda pomogla, ali sacekajte doktora nekog da vam tacno kaze, mada sumnjam da vam i oni mogu reci nesto konkretnije bez rentgenskog snimka...sve najbolje i da se brzo oporavi :D
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Dijagnoza kaze samo da se radi o prelomu vrata butne kosti na, uslovno receno, sredini vrata. Za detaljnija objasnjenja o vrsti preloma i repoziciji cete morati da pitate ordinirajuceg lekara.
Odgovori