mladez je promenio oblik
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
mladez je promenio oblik
Evo, ja sam otvorila ovu temu da prodiskutujem o tome ako neko ima isti ili slican problem.Ja imam sigurno stotinak mladeza na telu, od dvadesete godine su non stop izlazili.Imam jedan na vratu za koji su mi dr rekli da je dobrocudan ali ako hocu mogu da ga uklonim jer mi smeta ako osim ogrkicu.Na tom mladezu, se pojavio kao jos neki mladez, tj iz njega kao neki manji mladez.To ne deluje bas toliko izasno kao kad se prica, ali kad se priblizite vidi se.Ima li neko takvih iskustava?Inace, znam da maldez ne sme da ima ABCD.Asimetriju, Bord'ivica, crvenilio,i d ne znam sta bese
Ovaj je izgleda promenio obli, ali me ne svrbi..

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 1:18 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ne zelim da te plasim, mozda i nemas razloga da se plasis, ali moj suprug je prije 9 godina imao na vratu mladez koji uopste nije imao nikakve parametre koji bi ukazivali na melanom...cak je otisao na VMA da ga prekontrolise i tamosnji hirurzi su mu rekli da dodje za mjesec dana na ambulantno skidanje ako mu smeta, jer je ok mladez!
Hvala bogu sto mu je smetao, makli su mu ga i ispod njega imali sto da vide...melanoma u neljecivom stadijumu...
Epilog je 5 operacija dosad, jedna radikalna operacija samog melanoma, i 4 operacije, evakuacije regionalnih limfnih cvorova, iscrpno lijecenje interferonom (dozama od 10-15 miliona dnevno!!! ljekari ce znati koliko je to velika doza), i na svu srecu ta radikalna terapija je dala rezultate...za sad smo mirni, ne znam do kad...nadam se da ce tih 10 godina da se racunaju kao izljecenje.
Sve ti ovo pricam samo da te navedem da se javis ljekaru...nista ne prepustaj slucaju...
Zelim ti sve najbolje;)
Hvala bogu sto mu je smetao, makli su mu ga i ispod njega imali sto da vide...melanoma u neljecivom stadijumu...
Epilog je 5 operacija dosad, jedna radikalna operacija samog melanoma, i 4 operacije, evakuacije regionalnih limfnih cvorova, iscrpno lijecenje interferonom (dozama od 10-15 miliona dnevno!!! ljekari ce znati koliko je to velika doza), i na svu srecu ta radikalna terapija je dala rezultate...za sad smo mirni, ne znam do kad...nadam se da ce tih 10 godina da se racunaju kao izljecenje.
Sve ti ovo pricam samo da te navedem da se javis ljekaru...nista ne prepustaj slucaju...
Zelim ti sve najbolje;)
Sve sto dodje ja sam mu naredan...
- dolce-vita
- Stalni član
Hvala na odgovoru.je li imao neke simptome , svrab ili bilo sta drugo 
I, jos nesto, da li moze svako da ode na pregled na wma?On je verovatno v.lice.Ja sam isla nekim drugim poslom i videla sam da su Dzordza Vsingtona uzasne guzve, sacuvaj Boze, a nisam bas u prilici da gubim mnogo vremena jer imam kuci malu bebu.

I, jos nesto, da li moze svako da ode na pregled na wma?On je verovatno v.lice.Ja sam isla nekim drugim poslom i videla sam da su Dzordza Vsingtona uzasne guzve, sacuvaj Boze, a nisam bas u prilici da gubim mnogo vremena jer imam kuci malu bebu.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 1:18 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
izvini sto prije nijesam imala vremena da ti odgovorim...jeste vojno lice ali nijesmo iz Srbije, tako da je i nakon razdvajanja drzava (on je u penziji i nije cak ni vojni penzioner, ovamo je izjednacen sa civilnima) isao na VMA i jako lijepo su ga primali...kako sam shvatila, svako moze sa uputom, a bez uputa, mora da se plati...koliko bi to iznosilo ne znam.
Simptome nije imao, izuzev sto sam ja primijetila da je mladez malo veci, mada nijesam bila 100 % sigurna...nakon nekoliko mjeseci, bili smo na moru i nekoliko jutara je na jastuku bilo tragova sukrvice...mislili smo da je iz nosa, nije nam palo na pamet da je mladez u pitanju (spavao je bez majice) dok jednu noc nije obukao majicu i na njoj su bili tragovi sukrvice...ona fina kozica sa vrha mladeza je bila naceta sa jedne strane i dok spava ju je povrijedio...eto to su simptomi, nikakvi bolovi, niti ista drugo
Simptome nije imao, izuzev sto sam ja primijetila da je mladez malo veci, mada nijesam bila 100 % sigurna...nakon nekoliko mjeseci, bili smo na moru i nekoliko jutara je na jastuku bilo tragova sukrvice...mislili smo da je iz nosa, nije nam palo na pamet da je mladez u pitanju (spavao je bez majice) dok jednu noc nije obukao majicu i na njoj su bili tragovi sukrvice...ona fina kozica sa vrha mladeza je bila naceta sa jedne strane i dok spava ju je povrijedio...eto to su simptomi, nikakvi bolovi, niti ista drugo
Sve sto dodje ja sam mu naredan...
- dolce-vita
- Stalni član
Aha, znaci krvario je mladez, meni nijedan mladez ne krvari.Mada, idem cim nadjem vremena, necu da razmisljam.Imam jednu poznanicu, njoj je mladez takodje pomalo krvario, i kada je otisla lekaru, rekli su joj bukvalno za tri dana moraju da ga operisu.hVALA NA ODGOVORU PUNO, DOBRO STE ODREAGOVALI NA VREME.