Problem sa prstima

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
markonik3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 7:29 pm

Problem sa prstima

Post od markonik3 »

U februaru ove godine tokom treninga povrijedio sam rame i ruku. Dijagnoza je Sv.Cervikobraciale. Snimak rendgena i skenera vratnog dijela kicme ne prikazuju nikakvu promjenu. Zadnji nalaz EMNG glasi: U m.opponens lat sin,m. Extensor digitorum communis lat sin, te m. Abductor digiti V lat sin registruju se potencijali kompezatornih jedinica sa denervacijom blagog stepena.
Aksonalna provodljivost n. Medianusa nesto snizena, kao I senzorna, uz nesto produzenu latencu F vala.
EMNG nalaz odgovara radikularnoj leziji C7, C8 koja se etioloski moze interpretirati kao avulzija korjenova kod vjezbanja. Uneuroloskom status u sem parastezija u podrucju korjena C7, C8 ne nalaze se promjene

Ono sto je moj problem i nakon 6 mjeseci posle povrede je to sto na vrhovima kaziprsta i srednjeg prsta imam stalan osjecaj kao da je taj dio prsta pod anestezijom.

Tokom svih razgovora sa ljekarima receno mi je da ce taj osjecaj vremenom proci sam od sebe, medjutim brine me sto i pored toliko vremena i odradjenih fiyikalnih terapija i agresivnih masaza problem i dalje postoji.

Molim Vas da mi odgovorite koja su Vasa iskustva sa ovim problemom- kada mogu da ocekujem da ce se osjecaj u potpunosti vratiti u prstima i da li je potrebno da uradim MR i koja je prava terapija.

Unaprijed se zahvaljujem.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

S obzirom da se stanje poboljsava, mislim da je najbolje nastaviti sa fizikalnom terapijom. Sto se tice vremena potrebnog za potpuni oporavak, najbolje je da pitate svog lekara jer je on ipak upoznat sa celokuponim tokom lecenja
Odgovori