vilicni sinus?

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
danijelam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 28, 2009 9:56 am

vilicni sinus?

Post od danijelam »

pre godinu dana imala sam otok na desnom obrazu, pored nosa. zub cetvorka gore desno je bio polomljen i pri odlasku kod zubara sam dobila gomilu lekova koje sam pila dve nedelje i otok nije prolazio. Otisla sam ponovo kod stomatologa koji mi je izvadio problematican zub. Nakon nekog vremena otok je spao. narednih godinu dana sam redovno posecivala stomatologa i sredjivala ostale zube. pre mesec dana dosao je red i na brusenje zuba zbog protetike na istoj toj desnoj strani vilice. Brusena mi je 3, 5 i 6 gore desno. posle brusenja sam imala otok na istom mestu kao i pre godinu dana. otok je spao, ali je krenulo da me boli. Kao da boli zub. nikako nisam mogla da desifrujem o kom zubu je rec. doktor je otvorio 6 i krenuo da leci, pre toga sam snimila zube i rekao je da je ova petica u redu a da bol verovatno dolazi iz 6. vec tri nedelje svakoga dana mi menja lek na zubu a ja i dalje osecam bolove nekoliko puta dnevno, i nista se ne smanjuju. bolovi su pulsirajuci, onako kao upala...boli me taj deo gornje vilice, siri se ka donjoj vilici, siri se ka desnom uhu, do pored nosa (gde sam imala otok) a sada je pocelo i desna strana grla da me boli.
doktor je juce kuckanjem proveravao zube i ni jedan na koje smo sumnjali me nije boleo. on sumnja da je u pitanju vilicni sinus pa mi je dao da pijem Sinacilin na 6 sati po dve kapsule od 500mg. ja ne primecujem da mi ide bilo kakav sekret...samo vec tri nedelje osecam taj bol koji se siri.
sta je u pitanju?
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Potrebno je da napravite OPT snimak i po potrebni snimak paranazalnih supljina , a pre toga da se javite doktoru stomatologije , specijalisti oralne ili maksilofacijalne hirurgije koji ce resiti i problem zuba i problem sinusa.
Odgovori