Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
imam vrlo nezgodan problem, naime u subotu sam sradjivao travurinu u basti u majici bez rukava u periodu 10-12h i mnogo me "uhvatilo" sunce. Vec posle 3 sata sam osetio žarenje, u nedelju me spržena koža baš bolela a danas me leva nadlaktica (od lakta do ramena sa spoljašnje strane, naj-rešije ispećen deo) nepodnošljivo svrbi, hladne obloge ne pomažu mnogo, moram non-stop da trljam taj deo kože da bi prestao svrab...
Imate li možda neki savet, čime to da namažem, eventualno da li bi lekovi protiv bolova pomogli???
Hvala
Da, trebalo je u naslovu da piše "svrab" ali ne mogu da kucam sa obe ruke pa brljam
Nisam mogao da čekam, kupio sam Jomelop E (ili tako nešto), prirodni melem, oko 500 din bočica, lepo miriše a izgleda da i deluje ako se to može zaključiti pola sata nakon primene, smanjio mi je i bol ali najvažnije ne svrbi me više koža, mislio sam da ću poludeti od svraba...
Evo, mogu da potvrdim da ovaj Jomelop E nije loš, juče sam ga 2 puta primenio i poprilično je smanjio bol kože a i nesnosan svrab je mnogo mnogo smanjio, crvenilo kože je takođe smanjio... Danas ću još jednu turu mackanja da okrenem
a i ja ne razmišljam, nisam se nadao da će tako burna biti reakcija za samo 2 sata boravka napolju, dobro pa sam stavio šešir a inače imam jako svetli ten i što je još zanimljivo ne mogu da pocrnim, jednostavno pocrvenim (ili zagoreim kao sad) i posle se vratim na staro ...
za sad mogu da kažem da je Jomelop E dobar, pa probajte ali ga treba što pre primeniti nakon opekotina (on je inače dobar i da ne bi ostajali ožiljci od opekotina)...
Samo da dodam,
oljuštio sam se ko zmija, sad imam novu kožu
Ali, izgleda da sam spalio i drugi sloj pošto mi je sad koža suva i ispucala na opečenom mestu... Šta reći, greške se najbolje uče na sopstvenoj koži bukvalno