Dobro jutro,
Zanima me da li je i u kojoj meri Pulmicort stetan?
Naime, imam bebu od 4.5 meseca i 3 meseca je inhaliram Pulmicortom. Upravo zavrsava terapiju ali sam skoro dobila informaciju da lek utice na rast tj. usporava ga. Informacija je potekla od endokrinologa i zanima me koliko je to tacno.
Pozdrav
Da li je Pulmicort stetan?!
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
Da li to znaci da i na ovaj nacin upotrebe Pulmicorta ipak moze da dodje do nezeljenih dejstava?
Mene zanima posle kog vremena od zavsetka terapije moze da se proveri da li utice na rast i da li uopste ima nezeljenih dejstava?
Isto tako me interesuje koliko je stetno to sto je primala Urbazon sa svega mesec dana?
Mene zanima posle kog vremena od zavsetka terapije moze da se proveri da li utice na rast i da li uopste ima nezeljenih dejstava?
Isto tako me interesuje koliko je stetno to sto je primala Urbazon sa svega mesec dana?
Jel ja pricam srpski ili mandarinski??
Moze ali do bezazlenih u odnosu na dugotrajnu sistemsku kortikosteroidnu terapiju.Trebaju kortikosteroidi da se primaju duze vremena u maximalnim dozama da bi doslo do nezeljenih efekata.I ako je jednom primila urbazon nije strasno ali kada bi ga primala svaki put bilo bi problema.Uostalom zato su i formulisani preparati kao inhalacije da bi se ozbiljni nezeljeni efekti eliminisali.