mali prst

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
biljanag
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 1:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

mali prst

Post od biljanag »

sinu mi je 7 dana prickinut prst u vratima i nisam odmah reagovala desavalo se to sto puta ali mi je dr rekao da ipak snimim i to sam uradila.nalaz je sledeci suspektna minimalna frakturna linija na distalnoj falanzi V prsta desne sake,bez frakturnih ulomaka.rekao je da to nije nista strasno da ce zarasti samo od sebe jedino da mu mogu dati neki antibiotik da mu malo to smiri.nije otvoreno,ja sam mu u cetvrtak dala palitreks jer mi je to jos uvek nekako crveno i malo me je strah jel to dovoljno sta da radim
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

prilichno ste zbunjivo napisali svoj post.

potrudite se da odvojite rechenice.

prst je povredjen pre 7 dana tako da ako za sada neme komplikacija, otoka, gnojenja, povishene temperature, sve je u redu.

niste naveli koiko godina ima dete i zasto je vash izbor bio palitrex, i zashto lekar nije predlozio neki antibiotik.

da li ste se obratili lekaru opshte prakse posle chitanja nalaza snimka?

ovakva povreda najcheshce sama od sebe zaraste, bez komplikacija, josh ako je u pitanju dete, to ce se brze desiti, samo neka izbegava ponovno povredjivanje tog prsta, bar 3 nedelje.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
biljanag
Stalni član
Stalni  član

Post od biljanag »

dete ima 6 godina,malo je nateceno,gnoja nema temperature nema,ali njega i kad komarac ujede bude mu nateceno 3 dana.pa bila sam kod pedijatra i ona je htela da mi da palitrex ja sam tad odbila ali sam se posle predomislila jer se bojim zato sam mu dala palitrex.stavljam mu i obloge od rivanola i rakiju,naizmenicno
biljanag
Stalni član
Stalni  član

Post od biljanag »

nista mi ne govorite?jel uredu?treba li opet da ga odvedem do pedijatra ili sam preveliki panicar.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

panichite bez potrebe, stavljajte obloge ako mu prijaju i ne brinite toliko, sve ce to samo da se sredi.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
biljanag
Stalni član
Stalni  član

Post od biljanag »

jao hvala vam mnogo.Znam da panicim ali sta da radim takva sam.mozda bi trebalo da potrazim pomoc za sebe na nekom drugom forumu.sala.Znaci nije to nista tako strasno.hvala jos jednom
Odgovori