Molim vas za pomoć, preporuke, savete...
moj sin (15 godina), aktivno se bavi sportom i svakodnevno trenira po 3-4 sata.
Od pre tri meseca posle jednog treninga ujutru mu je blago nateklo koleno.Dr mu je radio lasersku terapiju i posle samo nekoliko dana nastavio je da igra bez bola i otoka.Ostalo je samo neko preskakanje.
Onda je pre dvadesetak dana, opet na treningu osetio neko jače preskakanje (zvucno,cuje se)i od tada smo svakodnevno kod nekog od ortopeda, fizijatara...radili smo i MR.
Svaki dr ima svoje mišljenje i sva mišljenja su razlicita...
Njemu je koleno od tada nateceno, ne pomazu terapije, pauze, ništa sto smo probali.
Mr je pokazao da ima degenerativnu promenu u projekciji zadnjeg roga medijalnog meniskusa i manje izlive u kolenu.
Jedan ortoped kaže to nije ništa, neka trenira, drugi kaže mora operacija.
Potpuno smo sludjeni i ne znam šta ću dalje. Njega inače ne boli ništa i nema nikakvih tegoba osim otoka.
Ako neko ima neki predlog, bila bih veoma zahvalana.
KOLENO
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
ligamenti kvadricepsa i patele,ukrstene veze i kolateralni ligamenti su urednih morfoloskih i mr karakteristika.
meniskusi su pravilne konture,homogeneg inteziteta signala osim u projekciji zadnjeg roga medijalnog meniskusa gde se uocava trouglasta zona povisenog inteziteta signala koja govori u prilog degenerativne promene, kao posledice ponavljanih manjih traumatskih lezija.
uz anterioni aspekt prednjeg roga lateralnog meniskusa vidi se ovalna, jasno ogranicena promena velicine 10x10x25mm koja odgovara parameniskularnoj cisti.
pokrovna hrskavica ocuvana.
pregledane kostane strukture su ocuvanog korteksa, urednog inteziteta signala kompakte i medule.
MR nalaz govori u prilog ciste uz prednji rog lat.meniskusa, blagoih degenerativnih promena u projekciji zadnjeg roga medijalnog meniskusa i manjeg intaratikularnog izliva.
jedan ortoped kaze on ne vidi na snimku nista dramaticno i da nastavi sa normalnim treninzima i pored otoka.kaze proci ce samo.
drugi kaze da mi to otvorimo i pogledamo.
treci kaze, necu da gledam te snimke, evo vam telefon gde da ponovo uradite MR pa onda dodjite.
itd...
ja vise ne znam koga da poslusam i sta dalje.
Hvala Vam !
meniskusi su pravilne konture,homogeneg inteziteta signala osim u projekciji zadnjeg roga medijalnog meniskusa gde se uocava trouglasta zona povisenog inteziteta signala koja govori u prilog degenerativne promene, kao posledice ponavljanih manjih traumatskih lezija.
uz anterioni aspekt prednjeg roga lateralnog meniskusa vidi se ovalna, jasno ogranicena promena velicine 10x10x25mm koja odgovara parameniskularnoj cisti.
pokrovna hrskavica ocuvana.
pregledane kostane strukture su ocuvanog korteksa, urednog inteziteta signala kompakte i medule.
MR nalaz govori u prilog ciste uz prednji rog lat.meniskusa, blagoih degenerativnih promena u projekciji zadnjeg roga medijalnog meniskusa i manjeg intaratikularnog izliva.
jedan ortoped kaze on ne vidi na snimku nista dramaticno i da nastavi sa normalnim treninzima i pored otoka.kaze proci ce samo.
drugi kaze da mi to otvorimo i pogledamo.
treci kaze, necu da gledam te snimke, evo vam telefon gde da ponovo uradite MR pa onda dodjite.
itd...
ja vise ne znam koga da poslusam i sta dalje.
Hvala Vam !