Zbog problema sa grlom posetih spec. ORL. I posle svih zivih kombinacija medikamenata: Panklav, Nystatin, Hidrogen, lekovi za alergije, inhalacije… problemi (grebanje i zapinjanje kod gutanja) su bili prisutni. Zbog toga sam trazio u medicini rada uput za laboratoriju, prvenstveno zato shto nisam dugo vadio krv, drugo, da bih video stanje jetre, zato shto sam chesto pio Loperamid kapi zbog problema navedenog u temi http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... =hronichni. Na pitanje kada (10 ili 15 dana) mogu da uradim analizu, obzirom da sam zavrshio sa lekovima taj dan, dr reche SUTRA?!?
02.10.2007. Sutra

KS ok (samo je #MON malo nizi - 0,2),
SE 3/8,
Urea 4.6,
Glukoza 6,1,
Holesterol 5,4,
Trigliceridi 0,8,
Bilirubin ukupni 18,7,
Bilirubin direktni 5,0
I onda shok AST 127, ALT 243.
I tu nastade agonija. Kada sam dao krv na proveru za hepatitise morao sam da chekam nedelju dana na rezultate. Mnogo neprospavanih noci...
HBsAG (elisa):neg, HCVAt (elisa):neg.
Primio vakcinu protiv Hep. B
UZ: Jetre ochekivane velichine, fokalne structure se ne uochavaju. Slezina 12x5,88mm (verovatno je greshka, cm bi trebalo da bude). Z. kesa bez kalkusa. Pankreas bez specifichnih refleksa. Oba bubrega normalnog oblika, polozaja I velicine, sa znacima mikrolitaze u desnom bubregu, u levom manja parapijelichna cista.
04.10.2007.
KS ok (#MON 0,1, %MON 3,6%),
SE 5/10,
LF (mikroskopski - Stap 2%, Eo 3%, Seg 49%, Limfo 41%, Mono 5%),
Alkalna fosfataza 78
Bilirubin ukupni 19,1
Bilirubin direktni 5,2
AST 64,
ALT 169
Uradio sam onu kuru od 2 dana chiscenja jetre gorka so+maslinovo ulje+grejp+limun...
Druga dr. Prva otishla na odmor…
12.10.2007
Proteini 74,
Fibrinogen 2,7,
Bilirubin ukupni 15,9
Bilirubin direktni 3,8
AST 30,
ALT 53
“Ma dobro ti je to sve… Prolazni neki virus… Ne morash vishe da dolazish”
Ja bi ipak josh jednom… porvere radi…
“Navrati kasnije…”
26.10.2007. Kasnije
KS ok (#MON 0,1),
SE 5/10,
Bilirubin ukupni 22,0
Bilirubin direktni 5,0
AST 50,
ALT 103
“Pa kako sad ovo??? Pij surutku. Drzi dijetu. Ne pij gazirano… Dodji za 3 nedelje…”
Drzao sam dijetu. Izbegavao masno, slatko slano, przeno, zaprzeno, gazirano, alkohol ne pijem 5 god uopshte (doshlo mi tako), ne pushim 2 god (isto bez razloga). Jeo pretezno razani hleb, ribu. Pilece belo meso, povrce, nemasne supe/chorbe, voce, mlad sir – tzv.” Grudu” nalivao se surutkom – sto u prahu, sto prirodnom. Usled ovakve ishrane redje imam proliv koji me dugo muchio ili ga uopshte nemam. Na svoju ruku sam uradio josh dva nalaza I nishta mi ne beshe jasno... 01.11.2007.
Bilirubin ukupni 21,8
Bilirubin direktni 6,8
AST 41,
ALT 46
I taman kad pomislih to je to…Kad ono kao da je sve dzabe...
16.11.2007.
Bilirubin ukupni 28,7 ?!?
Bilirubin direktni - nisu uradili?!?
AST 120,
ALT 238
…Eto me na pochetku… Sad je I bilirubin skochio. Jedino mi stomak malo bolje radi… Nishta me ne boli... Prehladjen sam 2-3 dana, malo mi je nos zabalavio i to je to...