Da se ne bih ponavljala, posto sma vec pisala o tegobama koje moj otac ima ovde http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... highlight= . .u medjuvremenu je uradio rtg lumbalne i torakalne kicme gde se videla fraktura L1 prsljana. To je povreda od pre 2godine, na sportskom treningu. . . Danas je isao na nuklearnu i radio je scintigrafiju skeleta, rekli su da ce rezultat biti u ponedeljak ujutru gotov.
Ne znam da li je bitno da napomenem da je tata pre par nedelja imao neki napad, zavrsio u hitnoj, pa urgentnoj neuroloskoj i urgentnoj internistickoj . . Imao je jaku vrtoglavicu i slabost, mucninu i skok pritiska na 175/110 (uvek ima 120/80), povracao 2 x, bio beo i slab da nije mogao da hoda nego smo ga na kolicima vozili .. . tamo je dobio infuziju i u njoj lek za srce i protiv mucnine. Nije nam ni danas jasno sta se tacno desilo tog dana, objasnjenje lekara je da mu je trenutno pozlilo zbog skoka pritiska. . toga dana je bilo uzasno sparno, a on je lose jeo i bio na suncu ..
E sad. . ono sto mene zanima je da li te stare povrede (dvostruki prelom svih rebara u maldosti, pa posle toga je jos 2x lomio rebro sa desne strane, pucao mu music sa obe strane rebara pre par godina, pa fraktura L1 pre 2 godine, inace ima u "grbu" na vratu, to nam je porodicna deformacija i njegova sestra ima identicnu . . .) moze da da takve bolove i takve simptome??? Jedina terapija koju je on primao i na koju je lepo reagovao je Movalis/Diclofen. . plus Tetrazepam/Miolastan/Diazepam .. pa se ja tesim da je ipak nesto kostano/misicnog porekla. JAKO se brinem i ne mogu da sacekam rezultate scintigrafije skeleta. MOLIM VAS pomozite mi ako znate . ..
pitanje za doktora
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
- andjelija81
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
- andjelija81
- Aktivan član
Molim vas, mozete li mi pomoci i rastumaciti mi nalaze scintigrafije? http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=30395
Hvala unapred!

Hvala unapred!
- andjelija81
- Aktivan član
Postovani doktore,
javljam vam rezulate po dogovoru!
Tati je pre par dana radjen ct grudnog kosa. Posle toga je trebalo da se radi mr torakalne kicme, ali je doktorka odustala kada je videla rezultate ct-a, kaze da je sad sve jasno:
CT pregled grudnog kosa:
U plucima nema vidljivih patoloskih promena.
Nema medijastinalnelimfadenopatije ni pleuralnog izliva.
Pregledani delovi jetre i slezine su homogenog izgleda.
Nadbubrezne zlezde su normalne morfologije i velicine.
U V rebru, desno uocavaju se dva kostana postfrakturna kalusa, od kojih je jedan intenzivniji, a drugi manje izrazen.
U korpusu TH12 vidljiv je manji intraosealni hemangiom.
Neurog je na osnovu ovih rezultata zakljucila da nema potrebe da se radi mr . .i dala mu Th: Movalis 15 mg 1 dnevno i Myolastan 50 mg 1 uvece, kontrola pp
Pretpostavljam da je ovo (hvala Bogu) dobar rezultat
pa nas posavetujte sta bi on jos mogao da preduzme da smanji bolove. . .fizikalna, vitafon?
I sta znaci ovo intraosealni hemangiom? Da li je to nesto zabrinjavajuce, posto mu dr to nije ni pomenula. . .
Hvala unapred!
javljam vam rezulate po dogovoru!
Tati je pre par dana radjen ct grudnog kosa. Posle toga je trebalo da se radi mr torakalne kicme, ali je doktorka odustala kada je videla rezultate ct-a, kaze da je sad sve jasno:
CT pregled grudnog kosa:
U plucima nema vidljivih patoloskih promena.
Nema medijastinalnelimfadenopatije ni pleuralnog izliva.
Pregledani delovi jetre i slezine su homogenog izgleda.
Nadbubrezne zlezde su normalne morfologije i velicine.
U V rebru, desno uocavaju se dva kostana postfrakturna kalusa, od kojih je jedan intenzivniji, a drugi manje izrazen.
U korpusu TH12 vidljiv je manji intraosealni hemangiom.
Neurog je na osnovu ovih rezultata zakljucila da nema potrebe da se radi mr . .i dala mu Th: Movalis 15 mg 1 dnevno i Myolastan 50 mg 1 uvece, kontrola pp
Pretpostavljam da je ovo (hvala Bogu) dobar rezultat

I sta znaci ovo intraosealni hemangiom? Da li je to nesto zabrinjavajuce, posto mu dr to nije ni pomenula. . .
Hvala unapred!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
- andjelija81
- Aktivan član