Pomoc u identifikovanju bolesti

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Anastasija985
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 14, 2009 4:17 pm

Pomoc u identifikovanju bolesti

Post od Anastasija985 »

2007. godine u maju su mi se pojavile blande na telu, koje su se kasnije susile u kraste. Treninzi, kupanje toplom vodom i sam znoj uzrokovali su jaci osip. Prva dijagnoza je bila Pityriasis rosea, posle terapije (Nepranje sapunom dve nedelje, bebi puder, dexason tablete i afloderm krema po potrebi) se skoro povukla, ali se ubrzo vratila tako da sam je te godine imal i zimi samo u drugacijem obliku (modra boja koze od hladnoce i naravno blande). 2008. drugi dermatolog je dao istu dijagnozu, terapija je bila drugacija (terapijsko suncanje, beloderm i konacno rastvor za pitrijazu koji mi je mnogo pomogao). 2009. u aprilu ponovo mi se pojavljuje isto samo sto je treci dermatolog dao drugu dijagnozu, scabies. Nije da ne verujem u dijagnozu, ali i posle terapije blande mi i dalje izlaze, nikoga nisam do sada zarazila a blande su mi se pojavile jos u aprilu. Da li mi mozete dati neki savet i preporuciti neku dermatologiju na kojoj ce mi uzeti uzorak koze i nadam se konacno utvrditi sta mi je? I da li je moguce da imam scabies a da nikog za sad nisam zarazila?
Odgovori