Bolovi u levom ramenu

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
padrino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 14, 2009 11:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Bolovi u levom ramenu

Post od padrino »

Profesor fizičkog sam i imam 38 godina. Pre 2 godine sam prilikom igranja odbojke i prilikom bezazlenog udarca lopte tehnikom ‚‚čekić‚‚ uz malo škljocanje osetio kao da se nešto otkacilo, ali nije bilo strasno (valjda dok je bilo vruce) tada sam nastavio i dalje da igram.Međutim od tada nastaju sve moje muke!!!! Pokusavao sam da jacam raznim vezbama, ali jednostavno nije bilo boljitka.Posle godinu dana odem kod doktora, koji me posalje na RTG, na kome se nisu videle bas nikakve promene. Prepise mi 7 dana laser, ultrazvuk i struju, pa produzi jos 7 dana, pa jos 7 i naravno nikakvo poboljsanje. Posle 28 dana terapije i minimalnog napretka (ruka je neznatno ojacala) ja razocaran prekinem sa terapijom. Pre 4 meseca kada su već bolovi postali nesnosni, zakažem kod ortopedskoh hirurga i traumatologa Karla Curnovića u Sombor, koji me je uputio na RTG, AST, RF i CRP.RTG je pokazao(za razliku od prvog puta)promenu izlivanja kalcijuma(oprostite ako je lose receno), kada je video rezultate, rekao je pravu muziku za moje uši: da ću moći sa tom rukom da se sluzim kao i pre povrede.Uputio me je na ultrazvuk gde je uspostavio dijagnozu: Clacificatio bursae subacromialis lateri sinistri. UZ ramena:hipereho u burzi 4.9 x 3.9 mm; TH data lokalno amp Diprophos ;Kontrola za 2 nedelje pp.
Za 2 nedelje dobih i jos jednu injekciju u rame
pa posle jos 2 nedelje, javih se opet i tada je dijagnoza ovako glasila:Clacificatio bursae subacromialis lateri sinistri
Primio 2 ampule Diprophosa. I dalje ograniceni pokreti
UZ:Hipereho u subakprpmijalnoj burzi
TH data 3 amp Diprophos u rame
Uputiti na fizikalnu terapiju u Crvenku.
I Evo me, rame i dalje skoro isto,pa bih Vas molio, da mi kazete, da li sam bio predmet iznuđivanja para kroz privatne pregleda ultrazvuka, ili zaista ima nade za moje rame. Kakva je vrsta bolesti(jel hronicna) i da li cu na casu fizickog ipak ucenicima moci u budućnosti da pokažem kako se popeti na konopac(jer je to sada nemoguce ,a cak je nemoguće uraditi i obične sklekove)?!
U napred zahvalan..
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Verovatno je uzrok svemu tome dugotrajno loshe vladanje sa levim zglobom ramena, nedovoljno zagrevanja, puno opterecenja, nedovoljno odmaranja tkiva, i takvo mnoshtvo mikrotrauma moze dovesti do zapaljenja burze.

Isto tako, verovatno je u samom pochetku to bila samo upala burze zgloba ramena, koja se na RT snimku chesto ne vidi, ako je u proces tek pocheo, a onda usled nepravilnog lechenja i vashe odluke da prekinete lechenje doshlo je do kalcifikacije i ukochenja zgloba.

A mene zanima na osnovu koje dijagnoze ste ishli na 3 serije fizikalne terapije, kako se ona sprovodila i gde?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori