sinusi

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
svetlana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 26, 2004 1:00 am

sinusi

Post od svetlana »

Imam hronicnu upalu sinusa.Stalno mi se sliva niz grlo sa desne strane i ta strana mi je otekla. Antibiotici mi skoro uopste vise ne pomazu. Snimala sam sinuse, imam deformaciju, ispiram stalno fizioloskim rastvorom, ali malo hladnije vrema i ja sam stalno na antibioticima. Lekar kaze da je to dovoljno uz inhalacije, a ja vise ne znam sta da radim, jer me to boli i strasno iscpljuje.
Ima li neko neki savet. Radila sam i alergoloska ispitivanje i nista, samo su mi nalazili S. aureus i lecili prema antibiogramu.
Evo za medec dana 3 put dobijam antibiotike jedno od tih su bile injekcije.
Help :cry:
drarko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jul 07, 2005 12:15 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od drarko »

Devijacija nosa je odgovorna za sve tvoje muke pa ako hoces trajno resenje problema idi na ispravljanje nosa. :roll:

U suprotnom, na svakih 15-tak dana koristices antibiotike i to uvek razlicite, + fizioloski rastvor + inhalcije + moguca i komplikacija na plucima + ....
svetlana
Novi član
Novi član

Post od svetlana »

Hvala na odgovoru :P
Gde je najbolje da izvrsim to ispravljanje u drzavnoj ili privatnoj klinici i koliko traje oporavak
drarko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jul 07, 2005 12:15 am

Post od drarko »

Ne zuri, sacekaj da problem postane nepodnosljivo dosadan pa tek onda kreni u na tu intervenciju zato sto postoji mogucnost da se sve to ipak vrati u predjasnje stanje. Takodje, moras znati da ta jednostavna i prosta intervencija zna biti vrlo neprijatna u periodu oporavka te ce ti taj bolni period mnogo lakse pasti ako prethodno problem postane nepodnosljiv.
Gde je najbolje da izvrsim to ispravljanje u drzavnoj ili privatnoj klinici
Ne znam odakle si ali mislim da je drzavna institucija dovoljno dobra za takvu intervenciju (to nije estetska vec funkcionalna intervencija) mada to pre svega zavisi od lekara na konkretnom ORL odeljenju.
miljan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 06, 2006 7:15 am

Post od miljan »

svetlana jel to nzaci da nema pomoci za hronicnu upalu sinusa odnosno konkrtnog izlecenja
svetlana
Novi član
Novi član

Post od svetlana »

Ne znam i ja se zanimam. Koliko sam ja uspela da saznam nista kapitalno, sve se vrti u krug. Ne znam da li losi krajnici mogu biti uzrok hronicne upale sinusa ili alergija na hladnocu
pozdrav
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Drustvo, samo da dodam, moja drugarica je radila tu operaciju na Klinici "Zutic" i nema nikakvih problema vise. Kaze da i nije toliko strasno i ne boli,a resila se ogromnog problema.

Pozdrav
makigogi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 6:06 pm

Post od makigogi »

Ja vec godinu dana osecam neprijatan pritisak u predelu cela i u ocima,imam vrtoglavice,zapusen mi je nos konstantno i kad god izadjem napolje nos pocinje da mi curi Tesko mi je i imam miris iz nosa na gnoj Da li su to sin usi ili sta je drugo?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

da bi uopste zapoceli tako komplexno lecenje treba prvo staviti sve u prirodni fizioloski odnos,a to znaci: Ako imate devijaciju septuma-operisite POD HITNO,ako imate treci krajnik,ako imate nosne polipe,sve to treba srediti,onda IZUZETNO se preporucuje odlazak na more,GRCKA i tu da se praktikuje ronjenje i to da vam voda ulazi u nos,DA TO JE onaj gadan osecaj ali se time sinusi prociste skroz,i posle treba koristiti medikamente koje specijalista preporuci. ORL bolesti su najnezahvalnije za lecenje jer je to tako komplexno.. Ja licno vec 2 god bolujem od vazomotornog hronicnog rinitisa,imao sam devijaciju koja je bila izrazena u desno i to sam operisao,a da bi sve stvari bile jos gore nesto nije u redu unutra kod mene dakle nosne skoljke su mi otecene,i zbog toga taj sekret umesto da ide u nos on ide direktno u grlo i to posle moram da ispljunem e to je cimanje ali hvala Bogu da kucnem u drvo sa sinusima nisam imao problema.. Dakle prvo sve vratite u normalan polozaj kako i treba da bude,pa onda idemo dalje :)
Sve najbolje
ciky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 9:37 pm

Post od ciky »

Sve pomenute tegobe me prate godinama. Svi lekari isto pricaju. Nedavno sam otiso u selo Mazgos, opstina Dimitrovgrad, kod zene koja koristi prah spremljen od lekovitog bilja. Prah se uduva najpre u jednu, a zatim u drugu nozdrvu. Nozdrve se zapuse vatom i lezi se jedan sat. Disanje naravno na usta. Pacijent je za to vreme u lezecem polozaju. Nakon toga pocinje intenzivno curenje iz nosa. Traje i do dve nedelje. Isti postupak se ponovi nakon sedam dana. Kod hronicnih upala treba postupak ponoviti za sest meseci. Ne mogu da kazem da je uspeh zagarantovan, ali nista mi nije olaksalo disanje kao ovaj tretman. Moram da napomenem da sam bio zavisnik svih mogucih kapi koje samo trenutno pomazu a ne resavaju problem. Jos uvek imam slivanje niz zdrelo ali disem normalno vec dve nedelje. Naravno, bez kapi. Da ne zaboravim, gospodja se zove Evdokija Sekulic-penzionisana nastavnica ruskog jezika.
Odgovori