Ja sam vam pisala vec jednom ali stvari su se iskomlicirale i molim Vas da mi date objasljenje u vezi povrede kolena mome sinu.
Naime pre dve nedelje otprilike moj sin je iscasio kolenu na basketu. Tokom igre osetio je kako mu koleno ispada iz lezista i ponovo mu se vraca na mesto. Odma smo otisli kod traumatologa. Uradili su rentgen snimak.
Dijagnoza je bila sledeca; Na skeletu desnog kolena nema znci traume, postavljena tutor longeta.
Kad smo otisli na kontroli nakon jedne nedelje, izvadili su mu longetu , a dg. je bila sledeca:St.dystorsio genus dex.Haemarthros. Balotement pozitivan.Th.izvadgena imobilizacija.Punctio genus.Evacuatio 15ml sanquis.Elastican zavoj.Nakon jedne nedelje fizikalna terapija, nakon toga kontrola.
Danas smo bili kod fizijatra kako bi ugovorili terapiju, ali kako moj sin ima jos otoka i ne moze skroz saviti nogu, doktorka nas uputila ortopedu i magnetnoj rezonaci. Ugovorili smo pregled kod doktora sledece nedelje, a pre toga ide na magnetnu rezonancu. Interesuje me koliko moze biti ovo opasno ????Pisacu vam opet nakon pregleda kod ortopeda, ali bih volela da cujem vase misljenje.
Hvala
Majka
Molim Vas za obljasnjenje ???
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 04, 2008 9:01 am
Rezultati MR
Danas sam dobila rezulate MR moga sina i molima Vas da mi date detaljnije objasnjenje sta znaci ovo i kako se resava?
Hvala unapred
Edemna skeletnoj strukturi lateralnog kondila tibije sa posteriorne strane, sa metaepifiznom frakturnom linijom, bez znakove za depresija artikularne povrsine i sa intaktnost na pokrovnoj zglobnoj rskavici.
Edem, hematom prednjeg ukrstenog ligamenta sa diskonuitet vlakana u sredisnjem delu, parcijalna lezija.Tecnost u centralnoj sinovijalnog recesusa.Edem na skeletnoj strukturi lateralnog kondila femura, sa osteohondralna lezija i diskretna depresija artikularne povrsine ali sa intaktna pokrovna zglobna rskavica.
Uredan prikaz na kolateralnog, lateralnog ligament.Tecnost pokraj medijalen ligament, u proksimalnom delu.,Moguca parcijalna lezija.
Lezija zadnog roga medijalnog meniskusa gr.2
Hvala unapred
Edemna skeletnoj strukturi lateralnog kondila tibije sa posteriorne strane, sa metaepifiznom frakturnom linijom, bez znakove za depresija artikularne povrsine i sa intaktnost na pokrovnoj zglobnoj rskavici.
Edem, hematom prednjeg ukrstenog ligamenta sa diskonuitet vlakana u sredisnjem delu, parcijalna lezija.Tecnost u centralnoj sinovijalnog recesusa.Edem na skeletnoj strukturi lateralnog kondila femura, sa osteohondralna lezija i diskretna depresija artikularne povrsine ali sa intaktna pokrovna zglobna rskavica.
Uredan prikaz na kolateralnog, lateralnog ligament.Tecnost pokraj medijalen ligament, u proksimalnom delu.,Moguca parcijalna lezija.
Lezija zadnog roga medijalnog meniskusa gr.2
-
- Stalni član
- Kontakt:
MR nalaz ukazuje na ostecenje prednje ukrstene veze (delimican prekid), ostecenje unutrasnjeg meniskusa, moguce ostecenje spoljasnjeg meniskusa i ostecenje dela zglobne povrsine koji pripada spoljasnjem delu butne kosti.
S obzirom na sve ovo (opis snimka ipak ne moze da zameni pregled samog snimka), bilo bi dobro da se javite ortopedu radi daljeg lecenja.
S obzirom na sve ovo (opis snimka ipak ne moze da zameni pregled samog snimka), bilo bi dobro da se javite ortopedu radi daljeg lecenja.
-
- Novi član
Samo jedno pitanje
Hvala Vam na odgovoru. samo jos jedno pitanje: Moj sin pita dali bi mogao da radi stomacne vezbe(znam da ovo nema veze sa nogom),ali se pitam dali ih moze raditi sad, kad vec imamo zakazanu operaciju ligamenata u avgustu.Hvala na odgovoru
-
- Stalni član
- Kontakt:
-
- Novi član
Odmor ipokidani ligamenti?
Hvala Vam jos jednom na odgovoru, a ja bih molila za jos jedan odgovor.
Posto smo dogovorili operaciju ligamenata za avgust mesec, moj sin bi hteo ici na more 10 dana. Doktor je rekao da moze slobodno ici , ali ja strahujem zbog ligamenata? Interesuje me sta mislite Vi ovome, dali je to ispravno i kako bi trebao da se ponasa?
Hvala jos jednom
Vesna
Posto smo dogovorili operaciju ligamenata za avgust mesec, moj sin bi hteo ici na more 10 dana. Doktor je rekao da moze slobodno ici , ali ja strahujem zbog ligamenata? Interesuje me sta mislite Vi ovome, dali je to ispravno i kako bi trebao da se ponasa?
Hvala jos jednom
Vesna
-
- Stalni član
- Kontakt:
-
- Stalni član
- Kontakt: