molim doktora za savet

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Radmila_59
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 14, 2009 5:31 pm

molim doktora za savet

Post od Radmila_59 »

Postovani doktore!Imam 50godina,bila sam zdrava osoba sve do pocetka klimaksa koji je poceo vec u 43.godini bez cuvenih talasa vrucine itd.Moj jedini problem je koleno a pocinju i drugi zglobovi polako da bole.Snimila sam koleno i lekar je napisao dijagnozu Chondromalacia patelae dextri,prepisao mi amp.dexason 3 i amp.zopol 3,zatim movalis 15 i lioton gel.Laboratorijske analize su pokazale da je CRP 14,9mq ml a trigliceridi 2,06.Otok kolena je nestao ali ja jos imam bolove i osecaj da u kolenu nesto ima,nakon duzeg sedenja osecam tegobe pri ustajanju a nakon fizickih aktivnosti bolovi postaju jaci u pojedim zglobovima.Molim za misljenje i savet.Unapred zahvalna.Radmila
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Za hondromalaciju su vrlo korisne vezbe za jacanje natkolenih misica koje treba sprovoditi vise puta dnevno. Bilo bi dobro da se javite fizijatru da Vam te vezbe pokazu u domu zdravlja i da ih posle svakodnevno radite. Sto se tice laboratorijskih analiza, postoje razlicite tehnike odredjivanja pa su samim tim i normalne vrednosti drugacije. Ako je CRP visi od predvidjene gornje granice, bilo bi dobro da se javite reumatologu.
Radmila_59
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 14, 2009 5:31 pm

Post od Radmila_59 »

Postovani doktore,zahvaljujem na brzom odgovoru.Obraticu se reumatologu,cula sam da je najbolji doktor Nemanja Damjanov ali da je tsko doci do njega ali pokusacu nekeko da ga nadjem.Hvala vam jos jednom.
Odgovori