Nega kose

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Mari01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 13, 2005 6:47 pm

Nega kose

Post od Mari01 »

Imam kosu koja je sto se tice mascenja normalna,ne farbam se, ali mi je kosa delimicno ostecena...Cesce mi se pojavljuju ispucali krajevi itd.
Mozete li mi preporuciti neke preparate za negu, neke provereno dobre.Zelela bih da mi kosa bude lepa i zdrava.

Unapred hvala.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Nega kose je zaista veliki problem u dermatologiji i estetskoj nezi jer ima veliki broj preparata a zaista je mali broj od njih zaista bioaktivan. Gledajuci kroz pozicioniranje brendova mozda se treba obratiti konsultantu brenda Redken, a zatim Wella, Revlon, Swarckopf, Keune ili i domacem brendu Stevan Still- potrebno je koristiti sredstvo koje neguje- napr proteini svile a istovremeno i stiti- silikonska ulja i sl. Postoje i saloni koji se bave samo negom dlake. Mislim da je jedan takav otvoren negde u centru Grada.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Mari01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 13, 2005 6:47 pm

Post od Mari01 »

A koliko je dobro recimo koristiti ulja za kosu u vidu tretmana tj. pakovanja?I koja biste mi vi ulja preporučili... I jos nesto sto se tice kolor sampona - kakvo je njegovo dejstvo, koliko traje i koji biste mi vi preporucili? :)
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Kao sto postoje cetiri osnovna tipa koze i veliki broj stanja tako postoji i nekoliko tipova kose i vise stanja. Za svaki tip i stanje moze se preporuciti odgovarajuci program za ciscenje-pranjekose, kondicioniranje, piling, maska, serum, preparat za zastitu kose od spoljnih uticaja pre svega UV zraka i program za modeliranje kose- povecanje volumena, ucvrscivanje, kolorisanje. Najbolji savet vam je da odete u neki dobar centar za negu kose nekog od pobrojanih brendova- da vam se odredi tip i stanje kose i preporuci odgovarajuci tretman.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
crazy_girl_cdc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 04, 2009 9:18 am
Kontakt:

Re: Nega kose

Post od crazy_girl_cdc »

Mari01 napisao:Imam kosu koja je sto se tice mascenja normalna,ne farbam se, ali mi je kosa delimicno ostecena...Cesce mi se pojavljuju ispucali krajevi itd.
Mozete li mi preporuciti neke preparate za negu, neke provereno dobre.Zelela bih da mi kosa bude lepa i zdrava.

Unapred hvala.

...pokusaj s mjesavinom 5 zlica limunovog soka i 1 zlice meda,,ostaviti da djeluje 20 min..Poslije isprati kosu toplom vodom koristeci regenerator ili ocat...
Raditi svaki drugi dan..;)
AIC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 29, 2009 5:42 pm

Post od AIC »

ja sam do par dana imao malo duzu kosu i koristio sam gomilu preparata za negu dlake....moj savet ti je da uzmesh DOVE(tamno plava boja,"for demage hair" ili kako vec pishe) pakovanje i regenerator.meni je za mesec dana nestalo oko 30% ispucalih krajeva,kosa mi se mnogo manje mrsi pa se samim tim i manje kida prilikom ceshljanja,ima veci sjaj,meksha je.....probaj...mislim da pakovanje i regenerator kostaju oko 750 din...
Odgovori