Tumor bešike

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
bobansa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 08, 2009 7:10 pm

Tumor bešike

Post od bobansa »

Imam 29 god. Pre tri nedelje mi je operisan tumor u besici (TUR). Nalaz je poslat na analizu u Novi Sad. posle otprilike 10 dana dobili smo rezultate:
TCC gradus I. posle operacije popio sam terapiju sa 1000mg palitrex 2x10 dana i oligovit tablete 1x2. Posto mi je lekar koji je odradio operaciju na godisnjem odmoru i pocinje da radi tek krajem meseca molim sve one koji su voljni da pomognu da napisu sta sledi u daljem toku lecenja ove bolesti.
bobansa
Novi član
Novi član

Re: Tumor bešike

Post od bobansa »

bobansa napisao:Imam 29 god. Pre tri nedelje mi je operisan tumor u besici (TUR). Nalaz je poslat na analizu u Novi Sad. posle otprilike 10 dana dobili smo rezultate:
TCC gradus I. posle operacije popio sam terapiju sa 1000mg palitrex 2x10 dana i oligovit tablete 1x2. Posto mi je lekar koji je odradio operaciju na godisnjem odmoru i pocinje da radi tek krajem meseca molim sve one koji su voljni da pomognu da napisu sta sledi u daljem toku lecenja ove bolesti.
Jos da dodam na CT skeneru nisu nadjene nikakve promene na drugim organima, trenutno stanje je takvo da mokrim bistro normalno se osecam i nemam nikakvih bolova, kao da je sve normalno. Molim prevashodno za pomoć nekog od stalnih članova severus i draganvma. Unapred zahvalan.
konzul085
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 4:49 pm

Post od konzul085 »

Evo da ti ja odgovorim. Moj otac je operisao isti tumor kao i ti. Sa istom stadijumom. I vec je dobar znak da ti je mokraca bistra. On je jos koristio terapiju sa BSG injekcijama. Pogledaj ovaj link: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=28877
bobansa
Novi član
Novi član

Post od bobansa »

Hvala na odgovoru, link koji si mi poslao prociato sam i ranije. Molim te da mi napises vise detalja o slucaju tvog oca gde je lecen, gde ste kupovali injekcije, koliko ih je primio, kako mu je sad posle terpaije, da li ima i neku dodatnu terapiju, kakav mu je nacin ishrane. Izvini sto te davim sa ovolikim pitanjima ali stvar je ozbiljna i hocu sto bolje da se uputim u problem. Molim i druge clanove foruma da mi se jave sa odgovorom.
konzul085
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 4:49 pm

Post od konzul085 »

Ovako. Lijecen je u Niksicu standardnom procedurom. Prvo mu je transuretalmnom resekcijom odstranjen tumor sa nekoliko mjesta unutar besike. Bio je u prvoj fazi ali zahvatio par mjesta kao pecati. Posle 2 nedjelje je poceo da prima injekcije BCG ili neko ga zove imucist. To je dobijao jednom nedjeljno. Mnogo jake i teske injekcije. Ne mogu ih svi izdrzati. Jedno vrijeme je postio (po svojoj volji,nije mu doktor naredio). Injekcije sam jedva nasao u Podgorici jer su skupe i ima samo jedan uvoznik. Za sad posle 2 godine nema problema sa besikom. Muci ga prostata,ali to je benigna hiperplazija. Raspitaj se kod svog urologa za ove injekcije i potrazi po netu. Ali pazi, tumor se vrace. Cak posle 20 god ima slucajeva da se vratio. Ovo ti navodim da se ne bi opustio posle ozdravljenja. Samo redovne kontrole i nemas brige. :) E da, doktor je mom ocu ovo rekao " Sta se brines Jovo, od toga se ne umire".
bobansa
Novi član
Novi član

Post od bobansa »

Konzul085 hvala za sve sto si napisao, raspitao sam se za bcg injekciju (immucyst) i saznao da se u Srbiji ona izdaje besplatno po nalogu od 2008 god. tako da mi je sada dosta opustenije. Moj urolog je takodje izneo pozitivan stav prema oboljenju.
Puno znaci kada cujes pozitivne stvari. Pozdrav|
Odgovori