Imam 29 god. Pre tri nedelje mi je operisan tumor u besici (TUR). Nalaz je poslat na analizu u Novi Sad. posle otprilike 10 dana dobili smo rezultate:
TCC gradus I. posle operacije popio sam terapiju sa 1000mg palitrex 2x10 dana i oligovit tablete 1x2. Posto mi je lekar koji je odradio operaciju na godisnjem odmoru i pocinje da radi tek krajem meseca molim sve one koji su voljni da pomognu da napisu sta sledi u daljem toku lecenja ove bolesti.
Tumor bešike
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: Tumor bešike
Jos da dodam na CT skeneru nisu nadjene nikakve promene na drugim organima, trenutno stanje je takvo da mokrim bistro normalno se osecam i nemam nikakvih bolova, kao da je sve normalno. Molim prevashodno za pomoć nekog od stalnih članova severus i draganvma. Unapred zahvalan.bobansa napisao:Imam 29 god. Pre tri nedelje mi je operisan tumor u besici (TUR). Nalaz je poslat na analizu u Novi Sad. posle otprilike 10 dana dobili smo rezultate:
TCC gradus I. posle operacije popio sam terapiju sa 1000mg palitrex 2x10 dana i oligovit tablete 1x2. Posto mi je lekar koji je odradio operaciju na godisnjem odmoru i pocinje da radi tek krajem meseca molim sve one koji su voljni da pomognu da napisu sta sledi u daljem toku lecenja ove bolesti.
Evo da ti ja odgovorim. Moj otac je operisao isti tumor kao i ti. Sa istom stadijumom. I vec je dobar znak da ti je mokraca bistra. On je jos koristio terapiju sa BSG injekcijama. Pogledaj ovaj link: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=28877
Hvala na odgovoru, link koji si mi poslao prociato sam i ranije. Molim te da mi napises vise detalja o slucaju tvog oca gde je lecen, gde ste kupovali injekcije, koliko ih je primio, kako mu je sad posle terpaije, da li ima i neku dodatnu terapiju, kakav mu je nacin ishrane. Izvini sto te davim sa ovolikim pitanjima ali stvar je ozbiljna i hocu sto bolje da se uputim u problem. Molim i druge clanove foruma da mi se jave sa odgovorom.
Ovako. Lijecen je u Niksicu standardnom procedurom. Prvo mu je transuretalmnom resekcijom odstranjen tumor sa nekoliko mjesta unutar besike. Bio je u prvoj fazi ali zahvatio par mjesta kao pecati. Posle 2 nedjelje je poceo da prima injekcije BCG ili neko ga zove imucist. To je dobijao jednom nedjeljno. Mnogo jake i teske injekcije. Ne mogu ih svi izdrzati. Jedno vrijeme je postio (po svojoj volji,nije mu doktor naredio). Injekcije sam jedva nasao u Podgorici jer su skupe i ima samo jedan uvoznik. Za sad posle 2 godine nema problema sa besikom. Muci ga prostata,ali to je benigna hiperplazija. Raspitaj se kod svog urologa za ove injekcije i potrazi po netu. Ali pazi, tumor se vrace. Cak posle 20 god ima slucajeva da se vratio. Ovo ti navodim da se ne bi opustio posle ozdravljenja. Samo redovne kontrole i nemas brige.
E da, doktor je mom ocu ovo rekao " Sta se brines Jovo, od toga se ne umire".